Suruç Ovası'nda bir mahalle sürekli su altında kalıyor...

TAKİP ET

Devlet Su İşleri'nin (DSİ), Şanlıurfa'nın Suruç Ovası'na tahliye kanalları açmadan sağladığı sulama suyundan kaynaklı Büyük Sergen (Midêba Jorin) mahallesi sürekli su altında kalıyor.

Devlet Su İşleri'nin (DSİ), Şanlıurfa’nın Suruç Ovası’na tahliye kanalları açmadan sağladığı sulama suyundan kaynaklı Büyük Sergen (Midêba Jorin) mahallesi sürekli su altında kalıyor. GAP Eylem Planı’nda yer alan ve açılışı 9 Mart 2014'de dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın kentin ziyaret etmesine denk getirilen Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi, tamamlanmadığı için ovada su taşkınlarına ve mahalleleri su basmasına yol açıyor. 

AĞAÇLAR ÇÜRÜDÜ 

Mahalle halkından Nazlı Binici, Büyükşehir ve ilçe belediyesine yaptıkları başvuruya rağmen kendilerine bir çözüm bulunmadığın ve çiftçilerin bilinçsiz sulamasından kaynaklı büyük zararlar gördüklerini dile getirdi. Binici, köyün camisi sular altında kaldığı için cami imamının köyü terk ettiğini belirterek, "Nar ağaçları çürüdü. Mısır tarlaları sular altında kaldı. Yine elma, ceviz ve armut ağaçları vardı, onlarda aşırı sudan kökleri çürüdü ve kurudular. Su yükseldiğinde evleri su basıyor. Su alan evlerin temelleri bir süre sonra çürüdü" diye belirtti. 

SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!

Tahliye kanalı olmadığı için sular altında kalan bahçe ve evler için çözüm olarak mahallelinin yerin altında boru döşediğini ancak bunun da sorunu çözmediğini anlatan Binici, yaz sıcağında oluşan bataklıklardan kaynaklı çocukların sık sık hastalandığını ileri sürdü. Binici, son üç yıldır sadece çocukların değil, yetişkinlerinde sağlık problemlerinin arttığını savundu. 

suruç ovası pompaj sulama projesi suruç ovası suruç Şanlıurfa suruç ovasında bir mahalle sürekli su altında kalıyor