"Tarım Arazisine Konteyner Kent" İddiaları Ortalığı Karıştırdı!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Şanlıurfa'da evsiz kalan depremzedeler için geçici barınma alanları oluşturulmaya devam ediliyor. Son olarak Şair Nabi Kampüsü içerisinde Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün incelemelerde bulunduğu konteyner kent alanında çalışmalar başlarken söz konusu yerle alakalı bir sosyal medyada ilginç bir tepki yer aldı.

Türkiye 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak için dört bir yandan çalışıyor. Depremden etkilenen bölgelerden bir tanesi olan Şanlıurfa’da yaşanan yıkımlardan dolayı binlerce insan evsiz kaldı. Depremzedelerin barınma problemini çözmek için bölgede geçici barınma alanları oluşturuluyor. Son olarak Şair Nabi Kampüsü içerisinde yapılacak olan konteyner kent için seçilen alanın zemini düzeltilmeye başlandı.


 

TARIM ARAZİSİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ
Şair Nabi Kampüsü içerisinde yapılan çalışmaları eleştiren İbrahim Halil Cinaytar isimli bir sosyal medya kullanıcısı bölgenin tarım arazisi olduğunu öne sürdü. Cinaytar yaptığı paylaşımda, “Allah aşkına Şanlıurfa'da bu tarım arazilerin yerini konteyner yeri mi o kadar dağlık alanı varken lütfen bu arazilerde elinizi çekiniz bakan @NureddinNebati bu arazilere nasıl kıyıyorsunuz” diyerek çalışmalara tepki gösterdi.



“BİN 84 KONTEYNER KURULACAK”
Vatandaşın tepkisi üzerine Valilik kaynaklarından edinilen bilgilerde, söz konusu alanın Şair Nabi Kampüsü içerisinde yer aldığı belirtildi. Ayrıca, yapılan çalışmanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AFAD kararıyla başlatıldığı belirtildi. Depremzede vatandaşların geçici olarak konaklamaları için yapılan proje kapsamında söz konusu alana bin 84 konteyner kurulacağı bilgisi verildi.

VALİLİK PAYLAŞMIŞTI!
Yapımına başlanan konteyner kent ile alakalı Şanlıurfa Valiliği resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapmıştı. Yapılan paylaşımda, “Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Nureddin Nebati; Valimiz Salih Ayhan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte, yapımına başlanılan konteyner kentte incelemelerde bulundu. "Depremzedelerimizin barınacağı konteyner kentimizi en kısa sürede bitireceğiz." ifadeleri kullanıldı.

 

 

Oğuzhan GÜLTEKİN / https://www.habersanliurfa.net/

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

Şanlıurfa Şair Nabi Kampüsü konteyner kent gündem deprem