Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi'den, Şanlıurfa'da Önemli Açıklamalar

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, bazı temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Bakan Kirişçi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Şanlıurfa'da açıklama yaptı. "Çiftçilerimizin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz" diyen Bakan Kirişci, "Deprem bölgesindeki çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Krediye olan sübvansiyonlu kredi borçları 1 yıl süreyle ertelenmiştir." dedi.

“ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”
Bakan Vahit Kirişçi, ““Ülkemizin bir deprem ülkesi oldu gerçeğini bir kez daha yaşadık. Çok ağır bir tecrübe oldu. Dostlarımızın değil, düşmanlarımızın bile yaşamasını istemeyeceğimiz bir hadise. Afet konusunda kurumsal kapasitemiz devlet olarak bunların üstesinden gelebileceğimizi gösterdi ve bu deprem felaketinin de üstesinden geleceğiz” diye konuştu. 


“13 BIN 196 TON HAYVAN YEMİ DAĞITTIK”
Kirişçi, “Hükümetin Tarım ve Orman Bakanlığı kısmında ve buradaki devletimizin ilgili birimlerini harekete geçirdik. Depremin ilk anından itibaren vatandaşlarımızla birlikte olduk. 13 bin 597 personelimiz sahada. Hayvansal üretimimiz aksamasın istiyoruz. 13 bin 196 ton hayvan yemi dağıttık. 1,5 milyar liralık hayvan yemi desteğinde de bulunacağımızı belirtmek isterim. 41 bin 734 ton biz ısınma amaçı olarak odun dağıttık. Çiftçilerimizin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz. Depremde zarar gören işletmelerin ve hayvanların tespitlerini yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

1 YIL ERTELENDİ
Kirişçi, şöyle devam etti; “Telef olan büyükbaş ve küçükbaş gibi hayvanlar bunları tespit ettikten sonra bedelsiz karşılayacağız. Ayni olarak bunları vatandaşlarımızı sunacağız. Temel amacımız üretim zinciri kırılmasın. Kırsaldaki bu zorlukları yaşayan vatandaşlarımıza çare olalım, onlar üretmeye devam etsinler ki bu ülke gıdasız kalmasın. Deprem bölgesindeki çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım krediye olan sübvansiyonlu kredi borçları 1 yıl süreyle ertelenmiştir”
 

Vahit Kirişçi Şanlıurfa