Taziye Evleri Yasağı Kalkıyor Mu?

TAKİP ET

1 Temmuz 2021 tarihi ile birlikte hayata geçirilen kontrollü normalleşmeyle birlikte geçen ay sonunda 'Taziye Evleri yasağı kalkıyor mu?' sorusu gündeme geldi.

1 Temmuz 2021 tarihi ile birlikte hayata geçirilen kontrollü normalleşmeyle birlikte geçen ay sonunda ‘Taziye Evleri yasağı kalkıyor mu?’ sorusu gündeme gelmiş, Vali Abdullah Erin bir açıklama yaparak, “Salgınla mücadelede birçok yasaklamanın kaldırıldığı bu süreçte, Taziye Evlerinin kapalı tutulması ve taziye ziyaretlerine yönelik kısıtlama halen devam etmektedir. Lütfen kısıtlamalara hassasiyetle uyalım.” mesajı vermişti.

Bu açıklamaya rağmen kentte bazı taziye evlerinin açıldığı bilgisi geliyor.

Bir süredir İstanbul’da kanser tedavisi gören Ceylanpınar eski Belediye Başkanı Mehmet Sait Atilla için de ilçede taziye evi açıldı.

Ceylanpınar eski Belediye Başkanı Menderes Atilla, ağabeyi için yapılan taziyenin fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. Görüntülerde taziyeye gelenlere acı kahve ikramının yapıldığı görülüyor.

Öte yandan Covid -19’dan vefat eden Haliliye Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Çelik için verilen vefat ilanında taziye yeri olarak Gerger taziye evi gösterildi.

Bir çok ilde görülen ve çok hızlı yayıldığı ortaya çıkan ‘Delta varyantı’nın konuşulduğu, Urfa’nın aşılama açısından henüz istenilen hedefleri yakalayamadığı bir dönemde taziye evlerinin açılması büyük bir risk olarak değerlendiriliyor. 

taziye evi kontrollü normalleşme