Tek Güvenlik Sorunu Yağmacılık Değil Yalancılıktır

TAKİP ET

Depremlerin 7. gününde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu süreçte yaşadığımız tek güvenlik sorunu yağmacılık değil yalancılıktır. Allah hepimizi bundan muhafaza etsin' dedi.

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin 7. gününde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu süreçte yaşadığımız tek güvenlik sorunu yağmacılık değil yalancılıktır. Allah hepimizi bundan muhafaza etsin” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu. “Depremin ilk günü yollar kapalı olduğu için, havalimanı kapalı olduğu için doğal gaz olmadığı için vatandaşımızın ihtiyacını karşılamak zorundaydık. Buradaki tüm marketleri polis marifeti ile açtık. Vatandaşlarımıza iki üç polis orada görevlendirerek, marketlerin içindeki malzemelerin hepsini verdik. Olağanüstü durum olduğu için bu durumun ihtiyacını karşıladık. Şu deniyor, 'Artık malzeme göndermeyin'. Elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin. Milyonlarca insanın aşa ihtiyacı var."

“Yaşadığımız tek güvenlik sorunu yağmacılık değil yalancılıktır”

Bakan Soylu şunları söyledi: “Kahramanmaraş merkezli deprem afetini yönettiğimiz şu süreçte yaşadığımız tek güvenlik sorunu yağmacılık değil yalancılıktır. Allah hepimizi bundan muhafaza etsin. Buradaki arkadaşlarımız günlük 2 saat, 3 saat, 4 saat uyudukları zaman kendilerini dinlenmiş hissediyorlar çünkü hepimiz sorumluluğumuzu taşıyoruz. Belki bir dakika farkla Cenab-ı Allah nasip edecek ve bir çocuk, bir kadın, bir yaşlı, bir insan kurtulacak, bunun hepimiz farkındayız."

Güvenlik Sorunu Yağmacılık Değil Yalancılık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı açıklama Deprem