The Guardian'dan Dikkat Çeken Şanlıurfa Yorumu

TAKİP ET

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The GUARDIAN sayfasına Şanlıurfa ve Gaziantep'i taşıdı. The GUARDIAN da yayınlanan habere göre, 2023 yılında turistler tatil rotalarını Gaziantep ve Şanlıurfa'ya çevirdi.

Dünyaca ünlü gazete Şanlıurfa ve Gaziantep’in tarihi öneminden ve zengin mutfağından bahsetti.

Ayrıca yazıda, Şanlıurfa'da Göbeklitepe’nin en çok tercih edilen turistlik alan olduğuna yer verildi. Diğer yandan da Gaziantep baklavacılarına ve restoranlarına değinildi.

The Guardian'dan Jeremy Seal'in makalesi;

Yakın zamana kadar savaşın parçaladığı Suriye'ye yakınlığı nedeniyle yasak olan Türkiye'nin Güneydoğusu, özellikle Gaziantep ve Şanlıurfa (genellikle Urfa olarak anılır) şehirlerine akın eden ziyaretçilerle popülaritesini artırdı.

Efsanevi Bereketli Hilal olan Yukarı Fırat Havzası, Roma, Arap, Haçlı ve Türk kültürü açısından zengindir. Ancak kozu neolitik kalıntıları, özellikle Urfa yakınlarındaki Göbekli Tepe'de (Taş Tepeler), burada yapılan kazılarda Stonehenge'den iki kat daha eski, zarif oyulmuş taş daireler ortaya çıkarıldı.

Bölgede çok daha fazlası var, özellikle Gaziantep ve Urfa'nın atmosferik çarşıları. Her iki şehir de seçkin arkeoloji müzelerine sahiptir (Urfa, M.Ö. 10.000'den kalma dünyanın en eski heykeline ev sahipliği yapmaktadır). Hz. İbrahim'in sözde doğum yeri olan Urfa bir hac yeridir, ancak aynı zamanda sıra gecesi (açık havada canlı müzik ve dansın olduğu gürültülü akşamlar) ve baklavacılar ve ünlü restoranlarla dolu Türkiye'nin yemek mekânı olarak da bilinir. Ziyaretçi akını, Gaziantep'in eski mahallesindeki bir dönem konağı olan Anadolu Evleri gibi naftalin kokan otellerin yeniden açılmasına yol açtı.

şanlıurfa Göbeklitepe The Guardian turist sondakika