THY Tahliye Uçuşlarının Süresini Uzattı

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem ile yıkılan 10 il için devletin bütün kurum ve kuruluşları seferber olurken, Türk Hava Yolları da bölgede tahliye uçuşlarına devam ediyor. Uçuşlara ilişkin THY Genel Müdürü Bilal Ekşi son rakamları paylaşırken THY'de tahliye seferlerinin 1 Mart'a kadar uzatıldığı müjdesini verdi.

265 BİNİ AŞKIN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ 

Yapılan seferler sonucundan 265 bini aşkın kişinin bölgeden tahliye edildiğini vurgulayan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, 143 bin 740 kurtarma ekibi ve insani yardım personelinin deprem bölgelerine götürüldüğünü, 177 kargo seferi ile 10 bin 753 ton yardım malzemesini taşıdığını belirtti.

SEFERLER 1 MART'A KADAR UZATILDI

THY yaptığı paylaşımda ise, “Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tahliye uçuşlarımız 1 Mart 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak devam edecektir. Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

 

Türk Hava Yolları THY son dakika gündem deprem