TikTok Bir Avrupa Ülkesinde Daha Yasaklanıyor

TAKİP ET

Çin'li bir firma tarafından piyasaya sürülen TikTok, Fransa'da da yasaklanacak. Fransa, yasağın derhal uygulamaya girmesi için çalışma başlatacağını duyurdu.

İlk kez 2016 yılında piyasaya sürülen TikTok uygulaması bugüne kadar 3.5 milyar kez indirildi. Uygulamada paylaşılan video içerikler ise uzun zamandır tartışma konuları arasında yer alıyor. ABD, Almanya, İngiltere ve Avrupa Birliği Komisyonu Çin’in bu uygulama üzerinden veri toplayabileceğini iddia etmiş ve uygulamayı kamu çalışanlarının telefonuna indirmesini yasaklamıştır.


Kamu çalışanlarına yasaklanmasının ardından açıklama yapan ABD, TikTok’u tamamen yasaklamayı planladıklarını da ifade etmişti.


FRANSA DA YASAKLIYOR
Üç ülkede yaşanan yasaklama kararına Fransa da katılıyor. Fransa, Tiktok’un yanı sıra Instagram, Netflix ve Twitter’ın kullanımını da kurumsal cihazlara yasaklama kararı alacak. 


Yasağı hızlı bir şekilde yürürlüğe alacaklarını belirten Fransa, Twitter’dan bir duyuru yaparak “Hükümet, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, kamu çalışanlarına verilen resmi telefonlara eğlence amaçlı uygulamaların indirilmesini ve yüklenmesini yasaklamıştır” ifadelerini kullandı.

TikTok Fransa TikTok yasağı