TİP'li Ahmet Şık'ın Kürtleri Hedef Alan Videosu İstifa Getirdi

TAKİP ET

Kürtleri aşağılayan açıklamasıyla eleştirilerin odağı olan Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın sosyal medyaya düşen videosu istifa getirdi.

"Kürt faşistlerle uğraşamam" diyerek Kürtleri aşağılayan açıklamasıyla eleştirilerin odağı olan Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın sosyal medyaya düşen videosu istifa getirdi.

Seçimlere sayılı günler kala partiler arasında gerilime neden olan açıklamalar yaşanıyor. En son TİP milletvekili Ahmet Şık, İstanbul’da seçim çalışmaları yaparken Edirne Kapalı Cezaevinde tutuklu olan Selahattin Demirtaş ve Kürtlerle ilgili kullandığı ifadeler iki parti arasında gerilime neden oldu. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından hem Ahmet Şık hem de Türkiye İşçi Partisi, HDP ve Kürtlerden özür diledi.

O SÖZLER SONRASI İSTİFA GELDİ
Türkiye İşçi Partisi'nin İstanbul Milletvekili Adayı listesindeki isimlerden biri olan Mert Şahin Özsoy, istifa ettiğini duyurdu. Özsoy, sosyal medyadan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ahmet Şık'ı affetmiyorum! Bugün itibariyle TİP (Türkiye İşçi Partisi) milletvekili adaylığından ve parti üyeliğinden geri çekiliyor, istifa ediyorum. Kürt yoldaşlarımdan tüm Türkiye halkı adına özür diliyorum.”

TİP’li Ahmet Şık’ın Kürtleri Hedef Alan Videosu İstifa Getirdi Ahmet Şık Mert Şahin Özsoy Kürtler Selahattin Demirtaş istifa