TMMOB Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanını Seçiyor

TAKİP ET

Kuruluş işlemleri tamamlanan TMMOB Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi'nde kongre süreci bugün tamamlanacak.

Kuruluş işlemleri tamamlanan TMMOB Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi’nde kongre süreci bugün tamamlanacak.

İlk genel kurulda Ferhat Karadağ’ın hazırlayacağı tek liste ile seçime gidildi.

Meslek mensuplarının Oda ile ilişkilerini güçlendirmek, Oda çalışmalarına aktif katılımlarını sağlamak, Odanın kamusal sorumluluklarını yerine getirebilmesini sağlamak amacıyla 18-19 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen 47. Olağan Genel Kurul’da kuruluş kararı alınan Şanlıurfa Şubesi, geçen yıl yapılması gereken ilk Genel Kurul toplantısını Pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştı.

TMMOB Mimarlar Odasından yapılan açıklamada, ”Kurulduğumuz tarihten bu yana; mesleğin kamu yararı ile buluşturulması, nitelikli mesleki hizmetlerin ve politikaların yaşamın her düzeyinde yer alması, kentlerin ve yapılı çevrenin kimlikli, planlı ve sağlıklı gelişmesi için; “toplum hizmetinde mimarlık” yaklaşımıyla, ülke genelindeki Şube ve Temsilciliklerinin yürüttüğü çalışmalarıyla kurumsal yapısını güçlendiriyoruz” denildi. Açıklamada, Genel kurul sonrası TMMOB Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi’nin 27.Şube olarak faaliyetlerine başlayacağı belirtildi.

TMMOB Mimarlar Odası’nın ülke genelinde yaklaşık 75 bin üyesi bulunuyor.  Şanlıurfa Mimarlar Odası Şubesi ise 630 kayıtlı üyeye sahip.

tmmob mimarlar odası şanlıurfa şubesi