TOKİ 11 ilde Kalıcı Konutlar İçin Mart'ta Kazmayı Vuruyor

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yapılacak konutların 3+1 ve 105 metrekare olacağını, yapılacak projelerin inşaat malzemelerinin temin edilmesi için gerekli bağlantıları yaptıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.8 ve 7.7 şiddetindeki depremlerde 35 binden fazla insan hayatını kaybederken binlerce vatandaşın da evi ve işyerleri kullanılamaz hale geldi. Afetin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgede TOKİ konutlarının yapımına başlanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, inşa edilecek TOKİ konutları ile ilgili SABAH Gazetesi’nden Halit Turan ve Ömer Çetin'e önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanlığının tüm ekiplerinin il il yeni yapılacak konutların yerlerini, zemin etütlerini, ilişkin arazi yapısını şehrin dinamikleriyle birlikte değerlendirdiklerini belirten Murat Kurum, "Şehrin özel sektörünün de görüşlerini alıyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini alıyoruz.” açıklamasında bulundu.  Murat Kurum, Vatandaşların geçici barınması için konteynır kentlerin kurulumlarını başlattıklarını, bir yandan da 10 ilde inşaat sürecini başlattıklarını söyledi.  Zemin etüdü ve fay hattına mesafeleri belirlenen ilk etap konutlarıyla ilgili 31 projenin hazır olduğunu açıklayan Kurum, yapılacak konutların 3+1 ve 105 metrekare olacağını, yapılacak projelerin inşaat malzemelerinin temin edilmesi için gerekli bağlantıları yaptıklarını söyledi.  

TOKİ 11 ilde Kalıcı Konutlar İçin Mart’ta Kazmayı Vuruyor