Tolgahan Güven'in Erzin İçin 'Yapılacaklar Listesi'nde Adeta Yok Yok!

TAKİP ET

Hatay'da AK Parti Erzin Belediye Başkan aday adayı Tolgahan Güven, ConsultMedia'nın Ankara'daki ofisini ziyaret ederek, belediye başkanı olması halinde 'Yapılacaklar Listesi'ni açıkladı. Tolgahan Güven'in Erzin için yapacakları tüm kesimlerce takdir toplarken, listesinde adeta yok yok.

6 Şubat depremlerinde Hatay’da büyük yıkım olmasına rağmen Hatay’a yaklaşık 100 KM uzaklıktaki Erzin ilçesinde tek bir taş bile yerinden oynamadı. Erzin’i zamanında depreme karşı koruyabilecek projeleri hayata geçiren 3 dönem Erzin Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Güven’in geçmişte yaptıkları hala konuşulurken, şimdi de oğlu Tolgahan Güven Erzin’e aynı hizmetleri yapmak üzere AK Parti’den aday adayı oldu. 

Ankara’da siyasi temaslarını sürdürmek üzere bulunan ve ConsultMedia Grup Başkanı Abdullah Cengiz’i makamında ziyaret eden Erzin Belediye Başkan Aday Adayı Tolgahan Güven, Aday olarak seçilmesi halinde hemen işe koyulacağını ve yapacağı bir takım icraatları anlattı. 

“3T HEDEFİM VAR” 
3T projesini anlatan Güven, “Erzin ilçemizin gelişim ve dönüşümü için ‘3T’ diye adlandırdığım bir proje var. 3T yani Tarım, turizm ve Tolgahan! Tarımda, narenciye ve zeytincilik geliştirilecek. Dünyanın en büyük (zeytin) birliği olan Marmarabirlik ve Manisa'daki büyük zeytincilerle birlikte Erzin'e bir entegre tesisiyle pazarlama yönünde bir girişim içerisinde olacağız. İkinci T, Turizm. Turizmi geliştireceğiz. Üçüncü T de; neyin nasıl yapılacağını bilen kişi Tolgahan Güven'dir. O yüzden 3T diyoruz. Tarım, Turizm, Tolgahan. 3T'yle biz bu Erzin'imize Allah izin verirse çok büyük bir ivme kazandıracağız.” dedi. 

“ERZİN GEBZE GİBİ SANAYİ KENTİ OLACAK”
Erzin’i sanayi kenti yapacağını ifade eden Tolgahan Güven, “İşe koyulduktan 10 yıl sonra Erzin’i sanayi kenti haline getireceğiz. 10 yıl içerisinde Gebze gibi olacak. 3 Milyar Dolarlık yatırım söz konusu. Bunu Erzin’in sanayisi için harcayacağız. Böylelik sanayi kenti olacak. Türkiye’nin en büyük Doğalgaz termik santrali Erzin’de. Kendi doğalgazımız çıkıyor. Bunu değerlendireceğiz, geliştireceğiz” diye konuştu. 

500 EV KADININA İSTİHDAM SAĞLAYACAK PROJE! 
Güven, şöyle devam etti; “500 ev hanımına istihdam sağlayacak dev bir projemiz var. Marmarabirlikiçin Erzin'de kuracağımız bir entegre tesisiyle 500 ev hanımına iş imkanı sağlayacağız. Buranın çalışanları tamamen kadın olacak. Mühendisinden, muhasebecisine kadar hemsi kadın. Bu konuda pozitif ayrımcılık yapacağız” 

“2500 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’Yİ GEZECEK!”
Öğrencilere yönelik projesini aktaran aday adayı Tolgahan Güven, “Okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklarımız, öğrencilerimiz için bir büyük projem var. onları Çanakkale’yi gezdireceğim. Nasıl mı olacak? Ali Sabancı ile konuştum. Bana söz verdi. 2500 öğrenci için yer ayarlayacak. Biliyorsunuz Ali Sabancı Pegasus’un sahibi böyle bir imkanı kolaylıkla mümkün. Biz 2500 öğrencimizi Adana’ya götüreceğiz. Oradan Çanakkale’ye uçakla günübirlik gezmeye gidecekler. Bu proje hazır, herşeyi düşünülmüş. Çanakkale’ye giden, oradaki atmosferi gören çocuk, vatan haini olmaz. Çanakkale’yi unutmaz. Devletini tanır bilir, ona hizmet etme yolunda ilerlemeyi unutmaz” ifadelerini kullandı. 

“28 OCAK’TA 3 BİN BİSİKLET DAĞITACAĞIM”
Güven, öğrencilere yönelik projesi hakkında şöyle devam etti; “AK Parti adayları Ocak ayının başında belli olacak. Ocak 28’de de okullar tatil olacak. Aday olursam, 28 Ocak’ta okulların tatil olduğu ilk gün 3 Bin bisiklet dağıtacağım. Bunlar da hazır. Ayrıca ben belediye başkanı olduğumda öğrenciler okul masrafları için ailelerinden para istemeyecek. Belediye bünyesinde kuracağımız dernekle Erzin’de bulunan tüm okulların masrafları o derneğin bütçesinden çıkacak. Boya mı gerekiyor, dernek boyayacak, masa, sandalye, top mu lazım dernek karşılayacak. Böylelikle öğretmen dersini anlatacak, öğrenciler de dersini dinleyecek. Başka bir şeyle uğraşmayacaklar”

TOLGAHAN GÜVEN KİMDİR?
Tolgahan GÜVEN Erzin'de dünyaya geldi. Babası, Erzin'de 3 dönem belediye başkanlığı yapan Mehmet Güven'dir. 

Siyaset ve belediyecilik alanında ailesinin bilgi ve birikimini Erzin için yeni vizyonuyla daha ileri bir düzeye taşımayı amaçlıyor.

Güven, Erzin'deki Aktif ticaret hayatında;
2005-2015 yılları arasında akaryakıt istasyonu bayiliği yaptı. 2006 yılında Hatay MÜSİAD yönetim kurulunda görev aldı. 2016 yılından beri DEIK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) üyeliğini sürdürmektedir. Tolgahan GÜVEN, ayrıca Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğü Yardımlaşma Derneği'nin kurucu başkanıdır.

Tolgahan GÜVEN;
50 bin nüfuslu Erzin'in 2019 yılından beri iletişim platformlarında sorunlarını dile getirdi, önerilerde bulundu.

Kronik hale gelen problemlerin giderilmesi için iş insanları, mühendisler ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere yetkin bir ekiple çalışmalar yürüttü. Çözüm önerileri projelendirildi. 


 

Tolgahan Güven Hatay Erzin AK Parti aday adayı yerel seçim 31 Mart Seçimi 3T