TÜGVA Deprem Bölgesinde Yardımlarını Sürdürüyor!

TAKİP ET

TÜGVA Kars İl Temsilcisi Ömer Aydoğdu, TÜGVA'nın deprem bölgesinde yaptığı hizmetler hakkında bilgi verdi.

TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Enes Kayabaşı koordinasyonunda, TÜGVA Kars İl Temsilcisi Ömer Aydoğdu ile diğer illerden gelen 100 kişilik ekip, dönüşümlü olarak Adıyaman’da faaliyetlerine devam ediyor. 

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Aydoğdu, “Depremin ilk gününden itibaren 81 ildeki il temsilcilerimiz ve TÜGVA’ya gönül vermiş 13 bin 800 gönüllümüz ile sahadayız. Depremin ilk gününde destek merkezlerimiz kuruldu. Deprem bölgesinin dışındaki diğer illerimizde de koordinasyon merkezleri kurarak deprem bölgesine ayni ve nakdi yardımlar yaptık” dedi.

Deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım gönderilmeye devam ettiğini belirten Aydoğdu, “Türkiye Gençlik Vakfı olarak Kahramanmaraş’ta icathane TIR’ımızı depremzede vatandaşlarımızın enerji noktası olarak kullanımına sunduk. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya’da TÜGVA destek çadırlarımız, anne ve çocuk çadırları ile hijyen noktaları kurduk. Destek çadırlarımızda vatandaşlarımızın gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılıyor, anne ve çocuk çadırlarımızda ise gönüllü eğitmenlerimiz ile psikolojik ve sosyal destek sağlıyoruz. Aynı zamanda kurmuş olduğumuz çadırlarda temizlik işini de gönüllü olarak yapıyoruz. Depremzede çocukların yaşlarına ve seviyelerine göre çeşitli yarışmalar düzenleyerek hediyeler de dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Sokak hayvanlarının da unutulmadığının altını çizen Ömer Aydoğdu, deprem bölgesinde sokak hayvanlarına mama yardımının da yapıldığını bildirdi.

TÜGVA Yardım depremzede sondakika Türkiye