TÜRK-İŞ'in asgari ücret teklifi 9 bin lira

TAKİP ET

Asgari Ücret Tesbit Komisyonu 3. Toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası ilk açıklamayı TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay yaptı. TÜRK-İŞ'in asgari ücret teklifi 9 bin lira.

2023 yılından geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için çalışmalarını sürdüren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısını yaptı.  Toplantı sonrası ilk açıklamayı TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen toplantıya, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Sekreteri Pervul Kavlak ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "20 gündür süren bir süreç. Üçüncü toplantı yapıldı. Bir saat evvel beni de buraya çağırdılar. Biz ayın 1'inde dedik ki; TÜRK-İŞ, 40 senedir açlık ve yoksulluk sınırıyla ilgili araştırma yapıyor. TÜRK-İŞ'in açlık sınırı 7 bin 785 lira, yoksulluk sınır ise 10 bin lira. 20 gündür TÜRK-İŞ'in talebinin 7 bin 785 lira olduğunu söylüyorlar. Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi Bakan Beye ve Komisyona söyledim. TÜRK-İŞ'in teklifi 9 bin lira. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o meselenin içerisinde olmayız." dedi.

Asgari ücret türk-İş ergün atalay