Türkiye ile Kırım Arasında Ekonomik, İşbirliği Anlaşması İmzalandı

TAKİP ET

Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver Sel, Kırım Tatar Halkının Milli Şurası İcra Kurulu Başkanı Enver Emiraciev ve Rusya Federasyonu Güney Federal Bölgesi Doğal Kaynakların Geliştirilmesi, İhracat ve İthalat ve Yatırım Merkezi Başkanı Natali Serova arasında; Kırım Cumhuriyeti'nin Akmescit-Simferopol şehrinde Başbakanlık binasında üç taraflı 'İşbirliği Anlaşması' imzalandı.

Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver Sel, Kırım Tatar Halkının Milli Şurası İcra Kurulu Başkanı Enver Emiraciev ve Rusya Federasyonu Güney Federal Bölgesi Doğal Kaynakların Geliştirilmesi, İhracat ve İthalat ve Yatırım Merkezi Başkanı Natali Serova arasında; Kırım Cumhuriyeti’nin Akmescit-Simferopol şehrinde Başbakanlık binasında üç taraflı “İşbirliği Anlaşması” imzalandı.

Söz konusu anlaşmaya göre Türkiye ile Kırım arasında ekonomik, sosyal, kültürel, spor ve toplumsal ilişkiler geliştirilmek istenmekte. Bu ilişkilerin geliştirilmesinde daha çok sivil inisiyatif ve teşebbüslerin yer alması planlanmakta.

Uluslararası Kırım Dostları Derneği, Kırım konusunu günümüzün uluslararası ilişkilerinin politik gündeminden çıkararak, ülkeler ve halklar arasındaki ilişkilerde çatışma aracı olarak kullanılmasını engellemeyi amaçlamaktadır.

Söz konusu bu anlaşma, imzalandığı tarihte yürürlüğe girmiş olup, önümüzdeki günlerde pratikte uygulanmaya başlanacaktır. İlgili taraflar Türkiye ve Kırım arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesi için hukuki ve prosedür açısından hazırlıklarını sürdürmektedir.

uluslararası kırım dostları derneği kırım kırım tatar halkının milli Şurası türkiye ile kırım arasında ekonomik antlaşma