Türkiye'nin Gururu Milli Muharip Uçak Testleri Başarıyla Tamamlıyor!

TAKİP ET

Rusya'dan S-400 Hava Savunma Sİstemi alan Türkiye ABD'nin F-35 programından çıkarılmasıyla yerli ve milli imkanlarla üretmeye başladığı Milli Muharip Uçak'ta (MMU) sevindiren haberler geldi.

SavunmasanayiST.com internet sitesinden yapılan habere göre taksi testlerine başladı. Kendi motorlarını kullanarak piste çıkan Milli Muharip Uçak, testi başarıyla tamamladı. 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan ve TUSAŞ ana yükleniciliğinde yürütülen Milli Muharip Uçak Projesi, hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde motor çalıştıran MMU, yer testlerinin bir sonraki aşaması olan taksi testlerine başladı. Uçak, 16 Mart Perşembe günü gerçekleştirilen test esnasında kendi motorlarını çalıştırarak piste çıktı. Kendi motorlarıyla hareket eden ve ilerleyen MMU, böylelikle ilk taksi testini başarıyla tamamlamış oldu. 

MİLLİ MUHARİP UÇAK NE ZAMAN ÇIKACAK?

18 Mart 2023 tarihinde “roll-out” diye tabir edilen hangardan çıkış töreninin gerçekleştirilmesi planlanan Milli Muharip Uçak, bu test ile birlikte roll-out’a hazır olduğunu kanıtlamış oldu.

Milli Muharip Uçak MMU gündem son dakika