Türkiye'nin kabusu olan 'kene' geri döndü

TAKİP ET

Türkiye'nin kabusu olan 'kene' son zamanlarda çok fazla gündeme geldi. Keneden korunmak için ve vücudunuzdaki böceklerin kene olup olmadığını anlamak için sizde bu haberimizi okuyun.

Türkiye'nin kabusu olan 'kene' son zamanlarda çok fazla gündeme geldi. Keneden korunmak için ve vücudunuzdaki böceklerin kene olup olmadığını anlamak için ilk olarak kene resmine bakmak sizin için yararlı olacaktır. Zaten kene vücudunuzda sizinde rahatça görebileceğiniz yerlere yapışacaktır ki bu anlamda onu fark etmeniz çok daha kolay olacaktır. Her şey ilk olarka bir karınca ısırığı veya arı sokması gibi başlar. Vücudunuzdan atmak istediğiniz bu böcek maalesef karınca veya sinek gibi bir anda gitmeyecektir ve ancak tıbbi müdahale ile ortadan kalkacaktır.

KENE KABUSU ÜLKEYİ TEKRAR ETKİSİN ALTINA ALDI

Sizde kolunuza, bacağınıza ve boynunuza kene yapıştığını düşünüyorsanız hemen acile gitmeniz gerekiyor çünkü durum çok ciddi olabilir. Bazıları çok küçük şeyler için doktora gitmei uygun görmüyor ama sizden değerli değil! Sizde bu tür aşamalarda sürekli olarak söylediklerimizi tekrarların çünkü Türkiye'nin sağlık hizmetleri çok gelişti. Çok kısa süre içerisinde vücudunuzda fark ettiğiniz bir değişikliğin kene ısırığı olup olmadığını anlayabilirler ki sizde böylece çok fazla vakit geçirmemiş ve hemen eve gelmiş olursunuz.

Sağlığınızı korumak için kesinlikle sizde haftada en az 2 kere bedeninizdeki değişiklikleri izleyin. Aynaya bakarak veya duşta ağrı, sancı, karıncalanma olan yerlerini ellerek sağlığınızı kendiniz kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir değişiklik alanında direkt olarak tıbbi müdahaleye başvurmak için acilin yolunu tutmanız gerekiyor. İnternetten de kısa bir video izleyerek ve resimlere bakarak hastane yolunu tutun ve kesinlikle kendiniz kene çıkarmaya çalışmayın çünkü bu hatanın bedelini direkt olarak canınız ile ödersiniz. 

kene türkiye kabus