Türkmenler Derneği Başkanı Hasan Çay'a Vatandaştan "Milletvekili Ol" Çağrısı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın sevilen isimlerinden iş insanı, siyasetçi ve Şanlıurfa Türkmenler Derneği Başkanı Hasan Çay'a vatandaşlardan, milletvekili aday adaylığı için güçlü destek geldi.

Çay’ı arayan ve sosyal medyadan görüşlerini açıklayan Şanlıurfalılar, kendilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) temsil etmesi için, yoğun çaba sarf ediyor. Arayan vatandaşların Çay’ın hangi partiden milletvekili adayı olması konusunda herhangi bir görüş belirtmemeleri ise dikkat çekti. Bunun üzerine Hasan Çay’ın hangi partiden milletvekili aday adayı olacağı merak konusu oldu.

1994 yılında Milli Gençlik Vakfı Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığını ve 2011-2014 yıllarında Şanlıurfa AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevini başarı ile yürüten Çay’ın, AK Parti’ye daha yakın olduğu görülüyor. Sivil toplum alanında önemli çalışmalar yapan Hasan Çay, Şanlıurfa’da 2017 yılında yaklaşık 25 aşiret ve aile temsilcilerini bir araya getirerek Türkmen Birliği’nin kurdu. Dernek başkanlığını 2017 yılından beri yürüten Çay, ilk defa Şanlıurfa'da “1.Yörük Türkmen Şöleni”nin düzenlemesini de sağladı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden Yörük Türkmen Dernek ve Federasyonlarının katılım sağladığı etkinliğe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de bu etkinliklere katılarak tebrik etmişti.

HASAN ÇAY KİMDİR?
1977 yılında Şanlıurfa’da doğan Hasan Çay, eğitimini tamamladıktan sonra 1998 yılında Fenerbahçe Orduevi’nde askerlik vazifesini yerine getirdi. 1994 yılında Milli Gençlik Vakfı Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Çay, 2000 yılında işletmeciliğe başladı. bölge ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan Hasan Çay, 2004 yılında Karacadağ Türkmen Derneği kurucuları arasında yer aldı. STK’larda ve işletmecilikte başarı göstererek bölgenin sevilen ismi olan Hasan Çay, 2011-2014 yıllarında Şanlıurfa AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Ayrıca 2011 yılında TUTAP Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğünü görevinde de bulunan Hasan Çay, 2017 yılında Şanlıurfa Türkmenler Derneği’nin kurulmasını sağlayarak büyük bir destekle dernek başkanlığına seçildi. Hali hazırda Şanlıurfa Türkmenler Derneği Başkanlığı görevine devam eden Çay, 2019 yılında “Göbeklitepe Turizm” yılı ile birlikte faaliyete giren Göbeklitepe Çadır Sarayı Kurucu ve İşletmeciliğini yürütüyor.

gündem 2023 seçimleri Şanlıurfa Türkmenler Derneği Hasan Çay son dakika