Twitter İş Birliği Yapmayı Taahhüt Etti

TAKİP ET

Twitter yetkililerinin, Türkiye ile işbirliği yapılacağına dair taahhütte bulundukları açıklandı.

Sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi gerekçesiyle BTK’nın Twitter’ı kısıtlanması, deprem çalışmalarını aksattığı konusunda toplumun birçok kesiminden Hükümete karşı tepkilere neden oldu. Hükümet yetkilileri ise çeşitli sebepler gerekçe gösterdiler.

BTK’nın twitter’ın Türkiye’de kısıtlaması ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile toplantı gerçekleştirdi.

Görüşmede; Türkiye tarafından Twitter yönetimine, sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi için aktif işbirliği başta olmak üzere İnternet Ortamında İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülükleri hatırlatıldı. Sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımlar ile birlikte dezenformasyonlara karşı sorumluluklara vurgu yapıldığı toplantı sonrasında Twitter yetkililerinin, Türkiye ile işbirliği yapılacağına dair taahhütte bulundukları açıklandı.  

Twitter İş Birliği Taahhüt Etti