Ülkemizin Birlik ve Dirliği Her Şeyden Önce Gelmelidir

TAKİP ET

İstanbul Taksim'de İstiklâl Caddesinde terör eyleminde meydana gelen patlama sonrası, onlarca insanımız hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı.  Yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İstanbul Taksim'de İstiklâl Caddesinde terör eyleminde meydana gelen patlama sonrası, onlarca insanımız hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı.  Yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yıllardır internet gazeteciliği ile Şanlıurfa'nın nabzını tutuyor, hemşehrilerimizi gündemden haberdar etmeye çalışıyoruz. Ayrıca tarihî şehrimizin kadim kültürünü sadece Türkiye'ye değil dünyaya tanıtıyoruz. Abartmıyorum çünkü dünyanın her yerinden sitemize erişim mümkün.

2023 seçimleri yaklaştıkça siyasi tansiyon yükseliyor. Partiler, milletvekilleri, başkanlar, üyeler hatta   ne kadar tırşıkcı, yellehçi varsa rakiplerini  yenmek yarışındalar.  Bu tavır  bizlere yakışır mı?

Urfa’da ishak kuşunun ağıtını anlatan hak aşığı halk adamları ne der? “Bu handan, Kervan işler bu handan, Kes siyah zülfünü haraç eyle, Kurtar beni bu kandan.” bizlerinde  sözü bu, kelamı bu.

Unutmayalım hiç birimiz diğerimizden üstün değiliz. Allah'ın huzurunda, yasaların önünde hepimiz eşitiz. Kim ki kendisini anasından doğduğu ilk günki gibi temiz sayıyor veya öyle gösteriyor, inanın kendini de bizleri de kandırıyor.

Bizler, sizler, onlar yani tüm Şanlıurfalılar,  neye benziyoruz, biliyorsunuz? Anlatayım: Halil-ür Rahman Gölü'nün hemen güneyinde, Urfa Kalesinin önündeki, göle Ayn Zeliha diyoruz .Rivayetlere göre, Hz İbrahim ateşe atılacağı zaman, Nemrut’un kızı Zeliha, Hz. İbrahim’in dinine iman ettiğini söyleyince, babası tarafından ateşe atılır. Zeliha yanarak can verir. Daha sonra, Zeliha'nın düştüğü yerde bir göl oluşur. Bu göle de Aynzeliha (Zeliha Gölü veya Pınarı) adı verilir.

Bu göldeki balıklar, mekânın kutsal olduğuna inanıldığından yenmez.  Hatta halk arasında bu inanca saygı göstermeyip balıkları yiyenlerin  dayanılmaz acılar çekerek öldükleri anlatılır.

Balıklıgöl'deki balıkların her birinin sırtında, karnında  siyah lekeler vardır. O siyah lekeler, Hz. İbrâhim ateşe atıldığında yağan yağmur sonrası ateşi sönmüş odun parçalarının köz kısmıdır. Hepimiz o köz parçasından izler  taşıyoruz.

Siyasi çekişmelerin  dozu kaçtığında maalesef kanlı olaylar yaşanabiliyor. Geçtiğimiz seçimde dökülen kan, toplumumuzda derin yaralar açtı.  Temennimiz bu tür olaylar, acılar yaşanmasın. Ülkemizin ve halkımızın birlik ve dirliği;  herşeyden, her türlü siyasi ve ekonomik çıkardan önemlidir.

Unutmayalım:

İkilik yok, birlik var

Yalnız bunda dirlik var !

Abdullah Cengiz /Haber Şanlıurfa

İstiklâl Caddesinde terör eylemi Abdullah Cengiz Haber Şanlıurfa