Ülkü Ocakları Birecik İlçe Başkanlığı, İstiklal Marşı'nın Kabulü Etkinliği

TAKİP ET

Ülkü Ocakları Birecik İlçe Başkanlığı, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Ülkü Ocakları Birecik İlçe Başkanlığı, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.
Fırat Nehri yanında düzenlenen etkinlikte, İstiklal Marşı okundu.

Etkinlik Programına. Ülkü Ocakları Başkanı Salih Başkapan, Türk Eğitimsen Birecik Şube Başkanı Selçuk Tuncay, Türk Sağlık-Sen Birecik Şube Başkanı Mutlu Toksoy, Ülkü Ocakları Yönetimi ve Ülkücü Gençler katıldı

Etkinlikte konuşan İlçe Başkanı Salih Başkapan, imkansızlığın iman ile birleştiği bir dönemde, Türk milletinin ruhunu, heyecanını, inancını, kararlılığını ve vatan sevgisini en anlamlı ve vurgulu ifadelerle dile getiren İstiklal Marşı'nın, aziz milletin gönlünde gerçek anlamını bulduğunu belirterek, önce kurtuluş dönemi sonra da Cumhuriyet ile birlikte Türkiye'nin yükselme ruhunu temsil ettiğini söyledi

İstiklâl Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümü vesileyle, o destanı savaş meydanlarında yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi ve bu destanı kâğıda döken vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

birecik ülkü ocakları istiklal marşı etkinlik