Uluslararası turnuvada Urfalı judoculardan 2 kupa

TAKİP ET

Uluslararası Barış İçin Judo Turnuvası'nda Şanlıurfa'yı temsil eden judocular, ümitler kategorisinde takım halinde ikinci oldu. Minikler kategorisinde ise takım halinde üçüncü olan judocular, Şanlıurfa'ya 2 kupayla döndü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dünya Judo Federasyonu, Türkiye Judo Federasyonu ve Kilis Toplumsal Kalkınma ve Dayanışma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Barış İçin Judo Turnuvası 04-06 Nisan tarihlerinde Kilis’de yapıldı.

Şampiyonada Suriye, Gürcistan, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de sporcuların bulunduğu 400 judocu mücadele etti. Erkeklerde, ümitler kategorisinde Manisa, yıldızlar kategorisinde İzmir, minikler kategorisinde ise Suriye takımı şampiyon oldu.

Şanlıurfa’yı temsil eden judocular da turnuvada büyük bir başarı elde etti. Ümitler kategorisinde takım halinde ikinci olan Urfalı judocular, minikler kategorisinde ise takım halinde üçüncü oldu. Urfalı judocular turnuvadan 2 kupayla Şanlıurfa’ya döndü.

Türkiye Judo Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi Mücahid Delioğlu, Dünya Judo Federasyonu’nun ciddi önem verdiği organizasyonda Şanlıurfa’yı 10 sporcu ile temsil ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

Şanlıurfa judo ailesi olarak alt yapıdan yetişen judocularımızın başarısı ile bir kez daha gururlandık. Sporcularımızın kazandığı madalya ve kupaları tüm Şanlıurfalı hemşerilerimize armağan ediyoruz. Ayrıca judoya desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeynel Abidin Beyazgül’e, Haliliye Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Canpolat’a, Eyyübiye Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Kuş’a ve Karaköprü Belediye Başkanımız Sn. Metin Baydilli’ye teşekkür ederiz".

 

BİHA

Urfalı judocular