Üniversiteler Tekrar Açılıyor! YÖK'ten Açıklama…

TAKİP ET

Yaşanan deprem felaketinin ardından üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verildi. Üniversitede verilen bu ara tartışma konusu olurken, tekrar yüz yüze eğitime ne zaman geçeceği ise merak konusu oldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar da üniversitelerin açılış tarihine ilişkin merak edilenlere cevap verdi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler 11 ilimizi derinden etkiledi. Deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz. Tamamen uzaktan eğitimle devam edecekler." sözlerini kullanmıştı. Üniversiteler 20 Şubat'ta online olarak başladı. Öğrencilerin gözü "Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi, üniversiteler açılacak mı?" sorularına çevrilirken, YÖK’ten açıklama geldi. 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?
YÖK Başkanı Erol Özvar yaptığı son açıklama ile üniversitelerin açılacağı tarihle ilgili bilgi verdi. Özvar açıklamasında, "Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir." ifadelerini kullandı. 
 

YÖK Erol Özvar üniversiteler