Üniversitesi'nin Açılışı Harran'da Gerçekleşti

TAKİP ET

Harran Üniversitesi 2020 2021 yılı eğitim öğretim yılının açılışı dünyanın ilk üniversitesi olan tarihi sit alanı içerisinde restorasyonu devam eden tarihi mekanda yaptı.

Pandemi nedeniyle henüz öğrencilerin derse başlayamadığı fakat uzaktan eğitimin sürdüğü bu yıl Harran Üniversitesi'nin açılışı Harran ilçesinde gerçekleşti.

Dünyanın ilk üniversitesi olarak bilinen ve restorasyon çalışmalarınım sürdüğü tarihi sit alanında yapılan törenle Harran Üniversitesi'nin akademik yılı açılışı yapıldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore çalışmalarının yapıldığı tarihi mekanda tertiplenen akademik yılı açılışına; Harran Üniversitesi Rektörü Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Karaköprü Belediye Başkanı Metin! Baydilli, Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek, üniversite eğitim görevlileri ve çok sayıda katılımcı katıldı.

 

harran üniversitesi