Ünlü Piyanist Fazıl Say İsyan Etti; "Anladık Öleceğiz"

TAKİP ET

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depreminin ardından gündeme gelen İstanbul depremi ile ilgili sık sık yapılan uyarılar ünlü piyanist Fazıl Say'ı isyan ettirdi. Say, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile, 'Yeter! İnsan, 1 kere ölür. Biz 1000 kere ölüyoruz' dedi.

Türkiye 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olan ve birçok ili etkileyen depremlerle sarsıldı. Yaşanan  felaket sonrası yaralar sarılmaya devam ederken uzmanlar da olası İstanbul depremini tartışmaya başladı. Yaşanması muhtemel depreme ilişkin birçok uzman farklı senaryolarla devletin ve vatandaşların nelerle karşı karşıya kalabileceğini anlatırken ünlü piyanist Fazıl Say, olası İstanbul depremine karşı sık sık uyarılarda bulunulmasına isyan etti.

Say, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım da, “'Daha bir deprem bitmeden bir diğeri başlıyor o da bitmeden bir sonraki konuşuluyor! Yeter! İstanbul depremi! İnsan, 1 kere ölür. Biz 1000 kere ölüyoruz, şu bitik psikolojide, şu çaresizlikte. Ne olacak? 5 günde 3 milyon bina depreme dayanıklı hale mi gelecek? Anladık! Öleceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Fazıl Say deprem İstanbul depremi gündem son dakika