Ünver Sel: "Yeni Bir Dönem Başlıyor"

TAKİP ET

Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ünver Sel, ENP haber ajansına özel açıklamalarda bulundu.

14 Mart’ta düzenlenecek olan Uluslararası Rusofil Hareketi Kuruluş Kongresi öncesinde ENP haber ajansına önemli açıklamalarda bulunan Genel Başkan Ünver Sel, “Geçtiğimiz 500 yıl boyunca farklı kisfeler altında, Atlantik güçlerinin sömürüsüne maruz kaldık. Barış içinde yaşayan toplumları birbirine düşürerek bu düzenlerini sürdürmeyi başardılar. Bugün yaptıkları da geçmişte yaptıklarından farklı değildir.” ifadelerini kullandı.

Kırım’da dini değerleri kullanarak toplumun bölünmeye çalışıldığını belirten Genel Başkan,  “Ukrayna’yı ve yoksul halkını üzerimize sürerek bunu başarmayı denediler. 2014 yılında başarısız oldular ve Kırım yarımadası Rusya’ya katıldı. Kırım’da 2014 yılına kadar yok sayılan, toprakları geri verilmeyen, hiçbir yatırım yapılmayan Kırım Tatar halkı bugün kendi ana dilinde eğitim yapabiliyor. Hepsinden önemlisi Kırım Tatarları bir millet olarak kabul ediliyor. Kırım’da dini değerleri kullanarak toplumumuzu bölme ve istedikleri gibi yönlendirme, savaşın bir parçası haline getirme çabalarında başarısız oldular. Bu başarısızlıklarını kapatmak adına neredeyse 10 yıldır acımasız bir ambargoyla Kırım’a ve Rusya’ya diz çöktürmeye çalışıyorlar. Fakat bunda da başarılı olamayacaklar” şeklinde konuştu.

"ARTIK YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR"

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşa değinen Sel, “Ukrayna’yı kullanarak faşizmle bizi boyun eğdirmeye çalışıyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de bunu başaramayacaklar. NATO merkezli, insanlığa ölüm ve yıkım getiren dünya sisteminin artık sonu gelmiştir. Avrasya’da yaşayan halkların büyük mücadelesi bu terör düzenini aşmaktadır. Artık yeni bir dünya kuruluyor ve Sovyetler birliğinin dağılmasından sonra ortaya çıkan tarihi ara dönemin sonu geliyor.” ifadelerine yer verdi.

"SÖMÜRÜ DÜZENİ ARTIK KONTROLÜ KAYBETTİ"

Savaş ve terörün etkisini değerlendiren Genel Başkan Ünver Sel,Tek kutuplu dünyanın getirdiği savaş ve teröre karşı Rusya, Türkiye, Çin, İran ve Suriye gibi ülkelerin direnişi yeni bir çağın kapılarını açacak dinamikleri barındırıyor. Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya kadar küresel siyasi uyanış; mazlum halkların tek kutuplu dünyaya karşı bir isyanı ve başkaldırısıdır. ABD ve kurduğu sömürü düzeni artık kontrolü kaybetmiş, bu nedenle de giderek saldırganlaşan bir geçmişi temsil ediyor.” diye konuştu.

Ukrayna Kırım Tatarları ENP haber ajansı Ünver Sel Ünver Sel