Ünver Sel; Yıllardır Bizi Sömüren Çeteler, Köle Olarak Kalmamızı İstiyorlar

TAKİP ET

Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver SEL; 'ABD, IŞİD ve El Nusra gibi Selefi terör örgütlerinin Rusya'ya karşı ABD saflarında savaşmak üzere Ukrayna'ya götürmek istiyor.

Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver SEL; “ABD, IŞİD ve El Nusra gibi Selefi terör örgütlerinin Rusya’ya karşı ABD saflarında savaşmak üzere Ukrayna’ya götürmek istiyor.

Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ünver Sel, Haberşanlıurfa.net’e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Bölge ülkelerin varlık-yokluk savaşı verdiğini söyleyen Sel; “Yıllardır bizi sömüren çeteler ise köle olarak kalmamızı istiyor. Suriye ile normalleşme sürecinde Kırım, kritik bir gündem maddesi haline geliyor. ABD’nin talimatlarıyla hareket eden Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemilev bir süredir Ankara’da. Amacı IŞİD ve El Nusra gibi Selefi terör örgütlerinin içinde yer alan Kırım Tatarı, Çeçen ve Dağıstanlıları Rusya’ya karşı ABD saflarında savaşmak üzere Ukrayna’ya götürmek. Türkiye’nin masada bunu sağlamasını istiyor. Böylelikle NATO’nun dağıttığı paradan pay alacağını zannediyor.” dedi.

“KARŞI ÇIKANLAR TEHDİT EDİLİYOR”

Yıllardır Kırım Tatar halkının sırtından beslenen bu karanlık yapının, Türkiye ayağında ise Kırım Türkleri Derneği içindeki küçük bir gurubun olduğunu belirten Sel; “Bu menfaat yapılanması artık Türkiye’deki Kırım Tatarları tarafından da yakından biliniyor ve tepki görüyor. Mustafa Cemilev ve yandaşlarının kendilerine karşı çıkan dernek yöneticileriyle üyelerini Türk devletine şikâyet etmeleri, işleri ve aileleri üzerinden tehdit etmeleri büyük bir aymazlıktır. Kendi kişisel menfaatleri için engel gördükleri Kırım Türkleri Derneği’nin İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten’in yok sayılması ve ona karşı yapılan haksızlık, Kırım Tatar toplumu tarafından kabul edilemez. Mustafa Cemilev ve bu küçük menfaat gurubunun kendi çıkarları uğruna Kırım’la Türkiye arasındaki bağlar zayıfladı, Kırım Tatarları bölündü. Bu durum Kırım’daki soydaşlarımızın hayatını da doğrudan etkilemektedir. Sizlerden bu gerçekleri bir kez daha düşünmenizi; ABD, NATO ve Avrupa adına Kırım Tatarlarını tekrar ateşe atan bu karanlık yapılara dur demenizi istiyorum. ” açıklamasında bulundu.

www.habersanliurfa.net

Ünver SEL Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu Kırım Türkleri Derneği Mustafa Cemilev