Urfa Baro Seçimi Yapılmayacak mı ?

TAKİP ET

Türkiye'de baro seçimleriile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine ilişkin aldığı kararı Yüksek Seçim Kurulu,  duyurdu.


Türkiye'de baro seçimleriile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine ilişkin aldığı kararı Yüksek Seçim Kurulu,  duyurdu. Kurul, baro seçimlerinin il/ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının karar alması durumunda yapılamayacağına, siyasi partilerin kongrelerinin gerçekleştirilmesinde ise sakınca bulunmadığına karar verdi.

YSK‘nın aldığı bu karara tepki gösteren Urfa Barosu Başkanı Av.Abdullah Öncel, sosyal medyadan şu yorumu paylaştı:

’‘Sayın meslektaşlarım, siyasi iktidarın baro seçimlerini ertelenmesine karşı yapacağımız itirazın beyhude bir çaba olmak dışında bir amaca yönelik olmadığını hepimiz biliyoruz, sabırlıyız, sıramızın geleceği günü bekliyoruz.

Bu ve bunun gibi kanunsuzluklarla mücadele etmek için yeniden aday olmuştuk, mücadeleye devam edeceğiz. Kendi koydukları yasalara saygı duymayı öğretene kadar mücadeleye devam.''

11 Ekim 2020 günü yapılacağı açıklanan Urfa  Barosu seçimleri öncesi mevcut Başkan Av.Abdullah Öncel dışında Av.Halil Olgun ve Av.Reşit Tartış adaylığını açıklamıştı.  

urfa baro seçimi