Urfa Barosu: İdam ve hadım çözüm değil zihniyet değişmeli

TAKİP ET

 Son dönemlerde artan çocuk istismarlarına ilişkin açıklama yapan Urfa Barosu, "İdam ve hadım çözüm değildir. Çözüm zihniyetin değişmesidir" dedi.

 Son dönemlerde artan çocuk istismarlarına ilişkin açıklama yapan Urfa Barosu, "İdam ve hadım çözüm değildir. Çözüm zihniyetin değişmesidir" dedi.

Son günlerde artan çocuk istismarları hakkında yazılı açıklama yapan Urfa Barosu, istismarlar ile birlikte çözüm olarak gösterilen idam ve hadım cezalarının çözüm olmayacağını, zihniyetin değişmesi gerektiğini belirtti. 

Artan ve görünür hale gelen çocuk cinayetleri ve çocuk istismarının (fiziksel, duygusal, cinsel) münferit, sapık, hasta insanların, idam ve hadım tartışmaları ile adeta çözümsüzlük üreterek tartışıldığını vurgulayan Baro, "Evrensel değerlere uygun, bilimsel, çocuk hak ve özgürlüklerini esas alan devletin yükümlülüklerinin belirlendiği hukuk güvenliğinin sağlandığı, toplumsal değer yargılarını, koruyucu yöntemler belirlenmelidir.  Çocuklar üzerinden yaşadığımız korkularımız toplumsal ayrışmadan uzak siyasetler üstü benimsenmeli ve çözüm üretilmelidir" açıklamasında bulundu.

          Meselenin bütüncül çözümü için öncelikle Meclis’te kurulması önerilen çocuk hak ihlallerine ilişkin komisyonların hızlıca kurulması, yıllardır bekletilen Çocuğa Yönelik Şiddeti Önleme Ulusal Eylem Planı'nın çıkması ve uygulanmaya başlanması, bu alanda çalışan sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yürütülmesi ve bu çalışmaların kamu idaresi tarafından desteklenmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, "İdam ve hadım çözüm değildir. Çözüm zihniyetin değişmesidir. Zihniyet değişmediği sürece ve toplum bu konularda eğitilmedikçe idam işlenen suçları azaltmayacağı gibi hak hukuk adalet kavramlarını da gölgede bırakacaktır" denildi. 

urfa barosu İdam hadım Çocuğa yönelik Şiddet