URFA'DA 9 YILDIR KAN MERKEZİ YOK

TAKİP ET

Urfa Tabip Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, sağlık alanında ciddi sorunlar yaşayan Şanlıurfa'da 9 yıldır kan merkezi bulunmamakta, bu ihtiyaç Gaziantep'ten karşılanmaya çalışılmaktadır. dedi

Urfa Tabip Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, sağlık alanında ciddi sorunlar yaşayan Şanlıurfa'da 9 yıldır kan merkezi bulunmamakta, bu ihtiyaç Gaziantep’ten karşılanmaya çalışılmaktadır. dedi.

'9 YILDIR KAN MERKEZİ YOK'
 
Kentte sağlık alanında ciddi sorunlar yaşandığını vurgulayan Yüksekyayla, yaptığı açıklamada: "Önceki dönemde sıkça şahit olduğumuz, mobbing, muhatap bulamama, liyakatsiz atamalar gibi durumların devam etmesi halinde Şanlıurfa başta olmak üzere bölgede sağlık alanında yaşanan hiçbir sorun çözüme kavuşamayacaktır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre anne ve bebek ölümünde ilk sırada yer alan ve Türkiye ortalamasından 2 kat daha fazla anne ve bebek ölümü gerçekleşen, Türkiye’de en fazla doğumun gerçekleştiği il olan Urfa’da halen kan merkezi bulunmamakta, bu ihtiyaç Antep’ten karşılanmaya çalışılmaktadır. Her defasında en kısa zamanda kan merkezinin açılacağı söylenmesine rağmen 9 yıldır hala kan merkezi açılmamıştır." 

urfa kan merkezi̇