Urfa'da AK Parti 'Sürpriz' bir isme mi hazırlanıyor!

TAKİP ET

Yeni il başkanını belirlemek için ilk adım atıldı. Urfa'da  gerçekleştirilecek temayül yoklaması ile parti tabanının öne çıkardığı bir kaç isim belirlenerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. 

Yeni il başkanını belirlemek için ilk adım atıldı. Urfa'da  gerçekleştirilecek temayül yoklaması ile parti tabanının öne çıkardığı bir kaç isim belirlenerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. 

AK Parti’de temayül yoklaması ile parti tabanının gönlünde yatan isimler belirlenecek iken, kulislerde il başkanlığı için ismi geçen ve hangi grubun kimi desteklediği de merak konusu oldu. İşte Haber Şanlıurfa’nın ulaştığı kulis bilgileri.. 

KARAR ANKARA'DA VERİLECEK

AK PARTİ'DE YENİ İL BAŞKANI KİM OLACAK?

AK Parti cephesinde ve hatta muhalefette meraklı bir bekleyiş hâkim.

AK Parti İl Başkanı kim olacak?

Genel Merkez nasıl bir yol izleyecek?

Urfa'da AK Parti kime teslim edilecek?

İl başkanlığı için AK Parti'de siyaset yapıcıları, üst düzey yöneticileri, parti tabanını hem heyecanlandırdı, hem de hareketlendirdi.

Bize göre; AK Parti İl Başkanlığı 'sürpriz bir isme' tevdi edilirse şaşırmamak gerek.

Kulağımıza gelen kulis bilgileri ve gözlemlerimiz bizi yanıltmazsa, yukarıdaki cümlemiz bazıları için çok iddialı olmaktan çıkmış olacak.

Peki, atanması olası isim kim?

Çok sayıda isim öneriler listesinde yer almakta.

Şimdilik, ismi zikredilenler arasında Başkan Beyazgül'e yakın Ali Acar, Cüneyt Altıparmak, Abdurrahman Kırıkçı, başka isimse Bekir Kan.  Diğer öne çıkan isimler arasında... Ahmet İnan,Sinan Satış., Mehmet Günak ,Fevzi Demirkol , Nihat Çiftçi , Mehmet Ekinci , Yusuf Eğilmez ancak ilk önce Akparti'de görev alanlar ve seçilmiş isimlerin değerlendirilmeyeceğinin gelen bilgilerin yanısıra , Genel merkezin aday olmayanlar arasından  Milli görüşçü Mehmet Kayacan'ın isminin geçtiği gelen bilgiler arasında.
( Ali Acar ve Ahmet İnan aday olmayacaklar ama Genel merkez tarafından görev tevhid edilirsede görevden kaçmayacakları kulislerde alınan bilgiler arasında )

Bu hareketlikte Abdurrahman Kırıkçı ve Cüneyt Altıparmak'ın ismi de ciddiyetle önerilenler arasında yer almakta.

Parti tabanında güçlü bir sempatiye sahip Büyükşehir Belediye eski Başkanı Nihat Çiftçi, "Ben de varım" diyenlerden.

AĞIR TOPLAR DEVREDE GİBİ

Özellikle, "değişim" isteyen TBMM  Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkan Başkanı M.Kasım Gülpınar kanaatimizce, bu süreçte mutlaka bir isim işaret edecektir.

AK Parti ve Urfa siyasetinin önemli ismi Faruk Çelik, yine AK Parti'nin Urfa siyasetindeki güçlü isimleri bu süreçte nasıl bir tasarrufta bulunacakları merak konusu. 

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaşanan süreçte önemli rol oynayacaktır.

Eski il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri yeni dönem için nasıl bir tutum alacaklar.

Gelecek olan ismin AK Parti'nin tüm kadrolarıyla uyum içinde çalışması büyük önem arz edecektir.

Takip edeceğiz.

Sürpriz ismi bekleyerek!..

www.habersanliurfa.net

urfada ak parti sürpriz bir isme mi hazırlanıyor!