Urfa'da Müteahhitlerden Boykot Kararı: İnşaatlar Durduruldu

TAKİP ET

İnşaat sektöründe yaşanan fiyat artışlarına karşı 15 günlük iş durdurma kararı alan Urfa'daki müteahhitler, 'Tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar bardağı taşıran son damla oldu' dedi. 

İnşaat sektöründe yaşanan fiyat artışlarına karşı 15 günlük iş durdurma kararı alan Urfa’daki müteahhitler, “Tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar bardağı taşıran son damla oldu” dedi. 
 
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’na (İMKON) bağlı Urfa İnşaat Müteahhitleri Birliği, inşaat malzemelerinde yaşanan fiyat artışlarına gerçekleştirdiği eylemle dikkat çekti. Merkez Karaköprü ilçesinde bulunan bir inşaatın önünde yapılan açıklamaya, Birlik Başkanı Mustafa Önal’ın yanı sıra birliğin yönetim kurulu üyeleri ve onlarca birlik üyesi müteahhit katıldı.
 
Önünde açıklama yapılan binaya, “Çimento sektörü ve inşaat malzemelerinin haksız ve fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmıyor inşaatımızı durduruyoruz” pankartı asıldı. Burada konuşan Birlik Başkanı Mustafa Önal, 24 Eylül’e kadar “İş Bırakma ve Boykot” eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu. İnşaatta çalışan işçilere de seslenen Önal, “Kalıpçı, demirci, duvarcı, betoncu hiç kimse çalışmasın. Herkes haddini bilsin. Bu ne? Geçen sene 10 TL’ye aldığımız ürün bugün olmuş 100 TL. Bunun için sizde tepkinizi gösterin ki herkes haddini bilsin” diye belirtti. 
 
VATANDAŞ DA MÜTEAHHİT DE MAĞDUR 
 
Fiyat artışlarının sadece müteahhitleri değil yurttaşları da etkilediğini vurgulayan Önal, “1+1 dairenin fiyatı 2-3 milyon TL olmuş. Bu artışa vatandaş da tepki göstermeli. Vatandaş aynı maaşı alıyor, ancak dairelerin fiyatı her geçen gün uçuyor.  Daire fiyatlarının yüksek olmasından razı değiliz. 200 bin TL’ye satarken daha çok kazanıyorduk. Yetkililer, bizi 3-5 şirkete ezdirmesin” ifadelerini kullandı. 
 
İŞ BIRAKMA KARARI 
 
İnşaat sektöründe yapılan zamların kabul edilemez olduğunun altını çizen Önal, devamında şunları söyledi: “İnşaat sektörünün karşı karşıya kaldığı fahiş fiyat artışlarını; başta Ticaret Bakanımız ve diğer ilgili bakanlarımıza defalarca aktardık. Maalesef fiyatlara yansıyan olumlu bir netice alamadık. Özellikle çimento fiyatlarında yaşanan tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar, bardağı taşıran son damla olmuştur. İnşaat sektörü olarak, son çare en demokratik hakkımız olan iş bırakma ve boykot hakkımızı kullanıyoruz. Son zamanlarda ülkemizin yaşadığı doğal afetlerle mücadele ettiği günlerde baskı aracı olarak kullanmayı uygun bulmadık ve yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen sabrettik. Ancak mücadeleye çimento sektörü yeni zamla karşılık vermiş, Türkiye inşaat sektörüne ‘İş Bırakma ve Boykot’ dışında seçenek bırakmamıştır.”  
 
Açıklama alkışlarla son buldu. 

müteahhitlerden boykot urfa