Urfa'da Newroz kutlandı

TAKİP ET

Urfa'da HDP öncülüğünde düzenlenen Newroz 11 Nisan Stadyumu önünde bulunan boş alana toplanan vatandaşlar tarafından kutlandı.

Urfa'da  HDP öncülüğünde düzenlenen Newroz 11 Nisan Stadyumu önünde bulunan boş alana toplanan vatandaşlar tarafından kutlandı. Stadyuma yakın bir çok yolu trafiğe kapatan polis, geniş güvenlik önemleri aldı.

Saat 10.00 olarak belirlenen kutlama saati, Newroz alanının halka açılmaması nedeniyle bir saat geç başladı. Kürtçe asılan "Newroz pîroz be" pankartının da aralarında olduğu Kürtçe tüm pankartlar polis tarafından "yasak" olduğu gerekçesiyle söküldü.

Newroz'da sahne alacak olan Hozan Serwan önceki gece HDP'nin seçim bürosu açılışında gözaltına alınmıştı. Serwan emniyet işlemleri devam ederken, yine Newroz'da sahne alacak olan yerel sanatçı Elif Rojda da GBT uygulaması sırasında gözaltına alındı. Bir diğer sanatçı Xelim Omeri ise Kürt kıyafetlerini değiştirerek alana girebildi. 

Kadınların zılgıtları Newroz alanını inletti

Rengarenk kıyafetleri ile alana gelen kadınlar, ellerinde HDP bayrakları ile halaya durarak kutlamayı başlattı. Newroz Tertip Komitesi Arapça, Kürtçe, Türkçe ve Kirmanckî halkı selamladıktan sonra, HDP'nin İl eşbaşkanları  Adile Öncel ve İsmail Karadağlı halkı selamladı. Daha sonra alanda Newroz ateşi büyük bir coşku ile yakıldı. Kadınların zılgıtları Newroz alanını inletti.

Kalabalık yakılan ateşin üzerinden atladı. Halay çeken kalabalıktaki bazı kişiler Abdullah Öcalan lehine yasa dışı slogan atarak pankart açtı. Bunun üzerine polisin belirlediği 15 kişi, gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.  

Newroz kutlaması Kürt sanatçı Xelim Ömeri’nin ezgileri ve çekilen halaylar ile son buldu.

urfada newroz 2019