Urfa'da sağlık çalışanlarına yenidoğan canlandırma eğitimi verildi

TAKİP ET

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarına uygulamalı yenidoğan canlandırma eğitimi verildi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 25-26-27 Ekim tarihlerinde sağlık çalışanlarına yenidoğan canlandırması uygulayıcı eğitimi verildi. Eğitime kamu, özel ve üniversite, doğum yapılan sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim, ebe, hemşirelerden oluşan 60 sağlık personeli katıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından “bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi” amacıyla bütün personelin canlandırma eğitimi alması için yürütülmekte olan söz konusu eğitimler 3 gün sürdü.

Eğitim kapsamında teorik ve pratik sınavları başarıyla geçen katılımcılara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm’ün  katılımlarıyla  sertifikaları törenle verildi.

GÜLÜM: AMACIMIZ TÜM SAĞLIK PERSONELİNİN EĞİTİMLİ OLMASI

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, yenidoğan canlandırma eğitimlerinin bebek ölümleri ile mücadelede bebek ölümlerini azaltma adına ciddi katkılar sunacağını belirterek, şunları söyledi:

“Her dokunduğumuz çocukla hukukumuz başlıyor, onlara olabildiğince yardımcı olmak zorundayız. Türkiye'nin değişik ve güzide üniversitelerinden hocalarımızın aramızda olması programı ayrı bir kalite katıyor. Ben katılan tüm hocaların her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum .”

Gülüm, söz konusu eğitimlerin düzenli olarak devam edeceği bilgisini verdi.

 

Urfada sağlık çalışanları