Urfa'da Vakalar Hızla Artıyor

TAKİP ET

Vaka sayısının hızla artması 'Urfa en kötü senaryoya hazır mı?' sorularını beraberinde getiriyor.

Vaka sayısının hızla artması ‘Urfa en kötü senaryoya hazır mı?’ sorularını beraberinde getiriyor.  Yetkililer tüm enerjilerini şu anda kötü senaryodan ziyade ‘Aşı seferberliği’ üzerinde yoğunlaştırmış durumda.

Kentte vaka sayılarının hızla arttığı ve yoğun bakımların dolduğu Tabip Odası Başkanı Dr.Osman Yüksekyayla tarafından da doğrulandı. Yüksekyayla sosyal medya adresinden; ‘Urfa’da vakalar hızla artıyor. Servis ve yoğun bakımlar doldu yeni servisler yoğun bakımlar açıldı. Yatan hastaların hemen hepsi aşısız. Aşı seferberliği olmazsa ilimizi çok kötü günler bekliyor’ yorumunu yaptı. 

YENİ VAKALAR VARYANTTAN DOLAYI AĞIR SEYREDİYOR

Vaka sayısının artmasında ‘Delta varyantı’nın etkili olduğu tahmin ediliyor. Doktorlar, Delta varyantının klasik koronavirüsten farklı olduğunu, bu nedenle gençlerin artık hastalığı daha ağır geçirdiğini vurguluyorlar.

Doktorlara göre, özellikle genç hastalarda bu dönemdeki varyant virüs enfeksiyonları akciğerde daha yaygın. Yani virüs lokalize değil daha yaygın tutunuyor ve akciğerin havalanmasıyla ilgili ciddi problem oluşuyor. Hasta hızlı şekilde solunum cihazına bağlanma gereksinimi duyuyor.

urfa’da vakalar hızla artıyor