Urfa'daki platformdan 1 Eylül açıklaması

TAKİP ET

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle demokratik kitle örgütleri ve partiler barış talebini dile getirdi.

ŞANLIURFA -Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu 1 Eylül Dünya Barış Günü dolaysıyla Rabia Meydanında basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen açıklamaya Siyasi Parti Temsilcileri, HDP Milletvekilleri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

İmzacı olan kurumlar adına yayımlanan açıklamada, Kürt meselesinin çözümsüzlüğünün oluşturduğu sorun alanlarının bütün ağırlığı ve can yakıcılığıyla varlığını sürdürdüğü belirtilirken açıklamayı dönem sözcüsü Avukat Gökhan Dayık yaptı.

Avukat Dayık, Şanlıurfa Adliyesi önünde 542 gündür Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesi için bir an önce adaletin sağlanması çağrısında bulundu.

Açıklamada HDP Urfa İl Eşbaşkanı Ahmet Atış, HDP Urfa İl Eşbaşkanı Aliye Kızıldamar ve siyasi parti temsilcileri barışın her platformda savunulması için mücadeleyi işaret etti.

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, 1 Eylül açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Biz barışı savunuyoruz. Barışın olası içim bu savaşın son bulması lazım. Yaşamını yitiren insanların kemikleri kutuda ailelerine veriliyor. Her şeye rağmen savaşa karşı barışı savunacağız. Muhatap belli. Muhatap tecrit altında. Kim savaşıyorsa onlar masaya oturur."

Kitlesel açıklama çekilen halaylar ile son buldu.