Urfa'dan 15 Kentte Yavru Balık Gönderildi

TAKİP ET

Şanlıurfa Atatürk Baraj Gölü'nde yetiştirilen 17 milyon yavru sazan ve şabut balığı, düzenlenen törenle 15 ilin göl ve göletlerine salımı için araçlarla gönderildi.

Şanlıurfa Atatürk Baraj Gölü’nde yetiştirilen 17 milyon yavru sazan ve şabut balığı, düzenlenen törenle 15 ilin göl ve göletlerine salımı için araçlarla gönderildi.

Şanlıurfa Atatürk Barajı havzasında düzenlenen törenle, üretimi yapılan 17 milyon balık 16 ilin göl ve göletlerine salımı için gönderildi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Metin Esen, tesisin Türkiye’nin en büyük yavru balık üretim tesisi olduğunu belirtirken, Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Murat Çakmaklı, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından geçen yıl bizlere devredilen alanda teknik uzman arkadaşlarımızla birlikte yavru sazan balığı üretimi sürecine başladık. 10 milyon hedefimiz varken 17 milyon yavru balık üretimi gerçekleştirdik. Aynı zamanda bölge halkımızın da bir geçim kaynağına yönelik önemli bir destekte bulunduk. Sadece bize özgü bir üretim değil bu ürettiğimiz bu yavru balıkları aynı zamanda 16 ilin göl ve göletlerini balıklandırma amacıyla gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tesislerdeki havuzlarda bulunan sazan çeşidi yavru balıklar, araçlardaki depolara konularak Kırşehir, Kayseri, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Adıyaman, Batman, Sivas, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat ve Kahramanmaraş’taki su kaynaklarına bırakılmaları için gönderildi.

urfa yavru balık