URFA, HAKKARİ'Yİ ÖRNEK ALMALI

TAKİP ET

Türkiye'de Covid-19 salgını varyant virüslerle etkisini sürdürürken, toplumsal bağışıklığın sağlanması için temel şart olan aşılama çalışmaları devam ediyor.

Türkiye’de Covid-19 salgını varyant virüslerle etkisini sürdürürken, toplumsal bağışıklığın sağlanması için temel şart olan aşılama çalışmaları devam ediyor.

Salgının başından bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aşılama oranı diğer bölgelere kıyasla daha düşük seyrederken, Hakkâri’de son bir haftada dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Bir hafta önce aşılamada 40´ıncı sırada bulunan Hakkâri, 27 sıra yükselerek en çok aşı yapılan 13´üncü il oldu. Aşılama oranının yüzde 75’lerin üzerine çıktığı kent mavi (düşük riskli) kategoriye geçti.

URFA, HAKKARİ’Yİ ÖRNEK ALMALI

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, Covid-19’a karşı %75’i aşan aşılanma oranını yakalayan illeri sıralayarak, ”Hakkâri, aşılanma oranıyla Covid-19’a karşı güçlü 13 il arasında. Oranın düşük olduğu Iğdır, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Hakkâri’nin aşı kararını, aşılanma hızını örnek almalı. Van’la Şırnak’tan %75’imiz aşılandık haberini bekliyoruz. Vaka sayılarının artış hızının durağan hale gelmesi ve vaka sayılarının azalması için önümüzdeki 10 gün çok önemli. Tedbirlere uymalı ve aşı olmayı ihmal etmemeliyiz.” ifadelerini paylaştı.

İlimizde aşılama oranı Vali Abdullah Erin’in başlattığı kampanyanın da etkisiyle yüzde 42’yi geçti. Ancak Urfalıların aşı konusunda daha hızlı hareket etmesi gerektiği de bir gerçek.

Urfa Tabip Odası da sosyal medyadan sık sık paylaşımlarda bulunarak aşının önemini anlatmaya çalışıyor. Urfa Tabip Odası Başkanı Dr.Osman Yüksekyayla, son dönemde Covid-19’dan dolayı yoğun bakıma alınanların çoğunun aşısız olduğuna dikkat çekerek, ”İnsanlar durumun ciddiyetini artık fark etmelidir. Bizlerin de ‘aşısızlar pandemisi’ dediği bu dönemde gördük ki aşı, yaşamsal bir koruma sağlıyor.” dedi.

urfa hakkari̇’yi̇ örnek almali