Urfa'nın Rengi Sarı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen Çarşamba günü Kabine Toplantısı sonrası Mart ayı itibariyle kademeli normalleşmeye başlanacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen Çarşamba günü Kabine Toplantısı sonrası Mart ayı itibariyle kademeli normalleşmeye başlanacağını söylemişti.

Buna göre şehirler düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandırıldı. Normalleşme takvimi buna göre yürütülecek.

1 Mart’tan itibaren pandemi yönetiminde her il kendi durumunu görerek, tedbirleri değerlendirecek. Düşük riskli iller “mavi”, orta risk “sarı”, yüksek risk “turuncu”, çok yüksek risk “kırmızı” ile gösterilecek. Vatandaşlar salgının seyrine göre yaşadığı yerin durumunu görmüş olacak.

Şanlıurfa şu anda orta risk olarak kabul edilen sarı bölgede. Maviye geçilmesi, yani restoran ve kafelerin açılması için vaka sayılarının biraz daha azalması gerekiyor.  Vaka sayısı yüz binde 10’un altındakiler mavi bölgede kabul edilecek.

Her hafta açıklanacak tabloda illerin risk rengi de yer alacak. Vaka sayısı yüz binde 10’un altındakiler mavi, 11-35 sarı, 36-100 turuncu ve 100’ün üzerindeki yerler kırmızı renkle gösterilecek.

Yüz binde 10’un altındaki iller (düşük riskli) mavi, yüz binde 11-35 arası (orta riskli) sarı, yüz binde 36-100 arası (yüksek riskli) turuncu ve yüz binde 100’ün üstündeki iller (çok yüksek riskli) kırmızı olarak gösterilecek.

Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu’nun aktardığı bilgiye göre, Karar süreçleri ilin durumuna göre dinamik olarak şekillenecek. Diyelim ki bir ilde salgın 2-3 hafta çok yüksek seyrederse, buna karşın çevredeki illerde vaka sayıları çok düşük ise riskli şehre giriş ve çıkışlarla ilgili ayrıca seyahat kısıtlamaları düşünülebilecek. Her ilin 1 Mart’la ilgili hazırlık yapması gerekiyor. Bakanlık, haftalık vaka verilerini il il açıklamaya başladığı için her il 1 Mart’ta nerede olduğunu bilerek, normalleşme sürecini yönetecek. Kısıtlamaysa kısıtlama, esnemeyse esneme kararı alacak.

urfa ın rengi