Urfa'lı Çiftçiler; Emekçiyiz, Hırsız Değiliz'

TAKİP ET

Yaklaşık iki aydır elektrik enerjisinin kesik olmasından kaynaklı ekim yapamayap Kaniya Xezala çiftçileri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, "Filistin'e göndereceğiz enerjiden biz de istiyoruz" çağrısında bulundu.

Yaklaşık iki aydır elektrik enerjisinin kesik olmasından kaynaklı ekim yapamayap Kaniya Xezala çiftçileri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Filistin’e göndereceğiz enerjiden biz de istiyoruz” çağrısında bulundu. Urfa’nın Akçakale ilçesi karayolunu dün kesen Çakırlar mahallesi çiftçileri, sık sık kesilen elektrikten kaynaklı ürünlerinin tarlada kuruduğunu belirtti. Dedaş’a tepki gösteren ve 2 aydır elektrik alamadıklarını vurguladı. Mahalleliler, dereden çektikleri suyun yetersiz olduğunu, Urfa milletvekilleri ile Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerine yaptıkları başvurunun ise işe yaramadığını söyledi. 10 bin dönümlük tarlaların susuz kaldığını ve DSİ’nin yapması gerektiği sulama işlerini kendi imkanları ile yaptıklarını belirten çiftçiler, bankalara borçlandıklarını, sondaj yöntemi ile sulama yapabilmek için 15 bin lira mazot harcadıklarını ifade ettiler.

Filistin’e var biz de isteriz Mahalle Muhtarı Bilal Öncel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Filistin’e enerji göndereceğiz” sözlerini anımsatarak, “Bizim mahalleye 12 saat bile elektrik verilmiyor” dedi. Yüzde 98 oranında AKP’ye oy verdiklerini söyleyen Öncel, “Pamuk ektim, daha bir kez bile su vermedim. Pamuğu söküp atacağım. Mağdurum, bu ürünün parasını kimden alacağım. 200 dönüm ekin ektim. Su yok bizi oyalıyorlar. Bankalardan 25 milyar masraf ettim” dedi. ‘Emekçiyiz, hırsız değiliz’ Çiftçi Mehmet Dervişoğlu ise, Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ’nin (DEPSAŞ) kendilerine “Hırsız” muamelesi yapmasına tepki gösterdi. Dervişoğlu, asıl hırsızın DSİ ve DEPSAŞ olduğunu hatırlatarak, “150 dönüm mısır ektim. Mısıra su veremedim. 15-20 dönümü çıkmış. 150 milyar kredi çektim. Durmadan ‘çiftçi hırsız’ diyorlar. Biz alın terimizle çalışıyoruz. Çalmadık, çırpmadık. Hırsız onlar, biz emeğimizle çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla sulama yaptık, milyarlarca borç ettik” dedi. Diha