URFALILAR İBRAHİM MİRASINI YÜKLENDİ

TAKİP ET

Halkların Demokratik Patisi (HDP) Urfa'da seçim çalışmalarına devam ediyor.

Halkların Demokratik Patisi (HDP) Urfa'da seçim çalışmalarına devam ediyor. Urfa milletvekili adayları il ve ilçe yöneticileri ile birlikte ilçeleri ve kırsal mahalleleri gezen heyet akşam saatlerin de de seçim bürosu açılışlarına katılarak halkla buluşuyorlar. 

Dün gece HDP'nin adaylarından Aliye Kızıldamar, Şerif Bendaş ve İsmail Telli Haliliye ilçesi Devteşti mahallesinde esnaf ziyaretinin ardından Devtişti seçim bürosu açılışına katıldı. 
Açılıştan önce yüzlerce kişi büronun karşısındaki meydanda toplanarak yerel grupların müzikleri eşliğinde halaylar çekti. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalık sık sık, "Demirtaş'a özgürlük", "Selo Başkan" "Zindanlar bizi yıldıramaz" sloganları attı. 
Renkli yerel kıyafetleri ile programa katılan kadınlar da zılgıtları ile HDP'lileri destekledi. 
Açılış öncesi bir konuşma yapan HDP Urfa adaylarından İsmail Telli, esnaf ziyareti sırasında çöplerden ekmek toplayan bir yurttaşın görüntüsünün, "Bu şehrin fotoğrafı bu olmamalıydı" diyerek tepki gösterdi. Telli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çöpten yiyecek toplayanları gördükçe insanlığımdan utandım. Biz bu manzara ile nereye gideceğiz böyle. İnsanları yoksulluğa mahkûm eden bu zihniyeti 24 Haziran'da göndereceğiz." 
Telli'den sonra söz alan Şerif Bendaş ise, "HDP'ye oy vermeyenlere kızmayacağız. Akrabamızdır, komşumuzdur. Onlara da HDP'yi anlatacağız. Biliyorsunuz bu hareket 3-5 kişi ile başladı şimdi milyon kişi oldu. O nedenle bir kişiden bir şey olmaz demeyeceğiz. Tüm Urfa'ya kapı kapı HDP'yi anlatacağız" dedi. 
Son olarak konuşan Aliye Kızıldamar'da Urfa'da yaptıkları temasların sonuçlarına değinerek, "Kimin elini sıktıksak HDP'nin bu ülkenin kurtuluşu olarak gördüğüne şahitlik ettik. Bizim bu buluşmadaki amacımız sizlerin oyunu istemek değil. Bu buluşmadaki amaç çalışmaktır. Güçlü bir şekilde potansiyelimizi açığa çıkarmaktır" dedi. 
Urfa topraklarının Hazreti İbrahim ile bütünleştiğini dile getiren Kızıldamar, "Hazreti İbrahim zulme karşı direnen bir semboldür.  Urfa aynı zamanda Nemrut'unda maalesef toprağıdır. Fakat Hazreti İbrahim tarihe kahramanlığı ve direnişi ile geçmiştir. Ancak Nemrut'un isminden lanetlenerek bahsediliyor. Her biriniz Hazreti İbrahim'in mirasını yüklenmişsiniz. Zulme karşı hep beraber direneceğiz" ifadesini kullandı. 
Konuşmalardan sonra seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. 

Adaylar daha sonra mahallede bulunan kahve ve lokalleri dolaşarak seçmenleri selamladı. Adaylardan İsmail Kaplan Suruç’a bağlı kırsal Bûbik Mahallesinde tertiplenen halk toplantısına katıldı. Kobanê’nin ikiz kardeşi Suruç’un 24 Haziran’da AKP’ye gereken dersi vereceğinin altını çizen kaplan “25 Haziran’da daha özgür, daha adil ve daha demokratik bir ülkede uyanmaya hazır olun” dedi.