Uzmanlardan Altın Yatırımcılarına Önemli Uyarı! Şubat'ı Bekleyin…

TAKİP ET

Yeni yıla yükselişle başlayan altın fiyatları, rekor üstüne rekor kırarak yatırımcısının yüzünü güldürse de önümüzdeki günler için uzmanlardan dikkat çeken uyarı geldi.

 

Altının ons fiyatının yılbaşından bu yana yüzde 5 değer kazanması ile küresel ekonomilerde yaşanan krizler yatırımcının altın ve gümüşe dönmesine sebep oldu. Finans ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlanmaları hakkında çarpıcı açıklamalar yaparak şubat ayına işaret edip, uyardı. Memiş, altın almak için fırsat kollayanlara “Şubat'ı bekleyin” diye uyardı.

 

MEMİŞ:DALGALANMALAR DEVAM EDEBİLİR

İslam Memiş, "Kaygan bir zeminde olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Dalgalanmalar önümüzdeki haftalara devam edebilir. İkinci tur dalgalanmalarda bir düşüş trendine girilebilir. Buna da hazırlıklı olmak gerekiyor. Bu ikinci tur dalgalanmalar ve düşüş trendinin sebebi ise millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı ile alakası piyasaların bir fiyatlama yapmaması. Eğer millet ittifakı adayı bir aday açıklarsa o zaman yeni bir fiyatlanma içinde olunacak. Piyasalara hakim olmak ve bu beklentiyi mutlaka göz önünde bulundurmak lazım" ifadelerini kullandı.

 

"ALIM İÇİN FIRSAT KOLLAYAN ŞUBAT AYINI BEKLESİN"

İslam Memiş, "Euro/Dolar paritesi 1,09 seviyesinde. Hedef 1,11 seviyesi. Gram altın/TL fiyatı ekranlarda bin 165, serbest piyasalarda bin 184. Burada kar satışları yaşanabilir. Ons altın bin 950 dolar seviyesinde. Yukarıda bin 950, aşağıda bin 850 dolar. Bu bant aralıklarını takip etmeye devam ediyoruz. Alım için fırsat kollayan altın yatırımcısının şubat ayını mutlaka beklemesi gerektiğini söyleyebilirim. Gümüşün ons ve gram tarafından yine yatay seyirler devam ediyor. Yıllık ve aylık olarak gümüş yine altına göre daha iyi performans sergiliyor." diye konuştu.