'Vali Dışarı, Başkan İçeri' Uyarısı Kafa Karıştırdı!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaşanan su baskınları ve sel sonrası yetkililerden çağrı ve uyarılar gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa Valiliğinden zemin ve bodrum katlarda ikamet eden vatandaşlar için 'Dışarı çıkın' uyarısı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden genel anlamda 'Dışarı çıkmayın' uyarısı gelmesi vatandaşlarda kafa karışıklığına yol açtı.

Şanlıurfa’da dün akşamdan itibaren etkili olan yağış, kentin birçok noktasında su taşkınlarına ve sele neden oldu. Yetkililerden konuyla ilgili vatandaşlara art arda uyarı ve çağrılar gelirken, vatandaşların da kafası karıştı. Şanlıurfa Valiliği, zemin ve bodrum katlarda ikamet eden vatandaşları evlerini boşaltmaları konusunda uyarırken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden de ‘Dışarı çıkmayın’ uyarısı geldi. Vatandaşların lehine olan bu iki çağrı vatandaşlarda kafa karışıklığına yol açtı.   

AYHAN: “EVLERİ BOŞALTIN!”
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda bazı mahallelerde zemin ve bodrum katlarda ikamet eden vatandaşları evlerini boşaltmaları konusunda uyararak, “Şiddetli sağanak yağış etkisini devam ettiriyor. Dere ve kanal taşmaları meydana gelebileceğinden (Karaköprü, Karakoyun ve Mance) dere ve kanal yataklarına yakın zemin ve bodrum kat evlerde ikamet eden vatandaşlarımızın evlerini boşaltması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. 

BEYAZGÜL: “EVLERDEN AYRILMAYIN!”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, “Şehrimizde yaşanan sağanak yağış ve sonrasında oluşan olumsuzluk nedeniyle hemşehrilerimizin mümkün olduğu sürece evlerinden, güvenli alanlardan ayrılmaması önemlilik arz etmektedir.” diyerek vatandaşlara ‘evde kalın’ çağrısı yaptı. 


 

HASAN EĞRİGÖZ / HABER ŞANLIURFA

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verileden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

Şanlıurfa yağmur sel Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi