Vatandaşı Böyle Ölüme Götürdüler: Beton Değil, Köpük! Kolon Değil, Toz Toprak!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem felaketinde yıkılan bazı binalarda deniz kumu ve uygun olmayan yapı malzemeleri kullanıldığı, bölgeye giden görevlilerin tespit çalışmaları yaparken 'beton' diye kullanılan malzemelerin elle dahi parçalandığı, kolonların toz toprak olduğu öğrenildi.

Marmara Depremi'nde çok sayıda kişiye mezar olan binaların harcında deniz kumu kullanıldığı ve bunun yıkımı artırdığı anlaşılmıştı. 24 yıl sonra yaşanan Kahramanmaraş merkezli çifte felakette yıkılan bazı binalarda da deniz kumu ve uygun olmayan yapı malzemeleri kullanıldığı ortaya çıktı.

BETON DEĞİL ADETA TOPRAK!

Kocaeli’nden Hatay’a giden kurtarma gönüllüleri arasındaki tecrübeli inşaatçılar, bölgede çalışma yürüttükleri binalarda yaptıkları incelemelerde deniz kumuna rastladı. Gönüllüler, normalde 2-3 saatte delinmesi gereken beton blokların dayanıksız olduğu için 10 dakikada delindiğini söyledi.

KÖPÜK DOLGU

Hatay’da da büyük yıkıma neden olan depremin ardından, Hatay’da yıkılan bir binanın beton bölümlerinde beton değil, köpük dolgu olduğu öğrenildi. 

Hasan EĞRİGÖZ / https://www.habersanliurfa.net/
(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

deprem gündem deniz kumu köpük inşaat son dakika