Verem hastalığı artık tedavisi çok kolay olan bir hastalık

TAKİP ET

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi'nde, 1-7 Ocak 76. Verem Eğitim ve Farkındalık Haftası nedeniyle hasta ve yakınlarına yönelik stant açıldı, eğitim konferansı düzenlendi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nde, 1-7 Ocak 76. Verem Eğitim ve Farkındalık Haftası nedeniyle hasta ve yakınlarına yönelik stant açıldı, eğitim konferansı düzenlendi.  Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, Verem hastalığı, zamanında anlaşılır ve tedbir alınırsa, tedavisi çok kolay olan bir hastalık olduğunu söyledi. Harran Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerif Kurtuluş, ülkemizde veremle savaşın her aşamasının ücretsiz olduğuna vurgu yaparak, son yıllarda verem tanısı almış bazı hastaların tedavi boyunca devlet kurumları tarafınca maaş bağlandığını belirtti.

Doç. Dr. Kurtuluş, Ülkemiz ve özellikle Şanlıurfa için önemli ve güncel sorunlardan olan mültecilerin verem hastalığını artırmadığını, hastaların tedavisinde ilaç direnci sorununa vurgu yaparak hastaların sağlık camiası ile işbirliğinin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Kurtuluş; Harran Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı olarak 4 yılı aşkın sürede 478 hastanın tanısının konulduğunu ve 182 hastanın Tüberküloz servisinde tedavi ve takiplerinin yapıldığını ve emekçi sağlık çalışanları adına gururlu olduklarını söyledi.

Verem Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Doç. Dr. İdris Kırhan Doç. Dr. Şerif Kurtuluş