Villadaki AFAD Çadırı Tepki Çekmişti! Villa Sahibinden 'Belgeli' Açıklama…

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bulunan lüks bir villada AFAD çadırının kurulması tepki çekmişti. Bunu sosyal medya hesabından paylaşan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, villanın AK Parti Karaköprü ilçe yöneticisine ait olduğunu paylaşması üzerine bağ evinin sahibi AK Şanlıurfa AK Parti Karaköprü İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Kaya, konuya ilişkin açıklamada bulunarak, Tanal'a belge ile cevap verdi.

Villanın bahçesinde kurulu olan AFAD çadırı ile villanın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Bari depremde, afette torpil, kayırmacılık, ayrımcılık yapılmasın! Evleri yıkılan, dışarıda kalan depremzedeler günlerdir çadıra ulaşmazken, Şanlıurfa’da AKP Karaköprü İlçe Yöneticisi, depremden etkilenmeyen köydeki evinin bahçesine AFAD çadırı kurabiliyor” ifadelerini kullandı. Mahmut Tanal’a sosyal medyadan cevap veren bağ evinin sahibi Şanlıurfa AK Parti Karaköprü İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sertaş Kaya, evinde depremzede akrabalarını ağırladığını, aralarında engelli olduğunu ve onun için kurulduğunu söyledi. 
 

“ARTÇI SARSINTILARA ÖNLEM OLARAK ENGELLİ KARDEŞİMİZİ MİSAFİR ETTİK”
“Bahse konu olan bağ evi şahsıma aittir” diyerek Mahmut Tanal’ın iddialarına cevap veren Sertaç Kaya, “Kendi köyümüzde yaşayan ve evleri hasar gören bir ailemizin engelli vatandaşımızı kendi bağ evimizde misafir ettik, bölge görevlilerinin verdiği AFAD çadırında engelli kardeşimizi misafir ettik. Olası bir deprem, artçı sarsıntıda güzel kardeşimizi yukardan indirmek ve panik halinde işimizi zora sokmamak için bu tedbiri aldık. Bu tweeti atan, kendini vekil sanan ve Urfa'ya bir çivi dahi çakmayan, bölgeye günler sonra gelip bir bağ evinde kendi genel başkanı ile sırıtan, deprem bölgesinde bir nebze faydası olmayanlar, bugün gelmiş burda sosyal medyada şov yapıyor. Sayın Tanal, aziz milletimiz de Şanlıurfalı hemşehrilerimiz de sizin ne olduğunuzu biliyor. Bizim Allah c.c ve şanı büyük devletimizden başka hesap vereceğimiz kimse yok” ifadelerini kullandı. 

  

 


 

Sertaç Kaya Mahmut Tanal CHP AK Parti Villa AFAD