Viranşehir'de Ayaklar Altında Taşınan Etlere Büyükşehir El Attı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Kamyonetin arkasına istiflenen kesilmiş hayvanların halka satışı için kasaplara götürüldüğü görüntüsü görenleri adeta hayrete düşürdü.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Kamyonetin arkasına istiflenen kesilmiş hayvanların halka satışı için kasaplara götürüldüğü görüntüsü görenleri adeta hayrete düşürdü.

Üzerleri açık  ayaklar altında tamamen hjyen kurallarına aykırı bir şekilde taşınan ve kesimhaneden satış yapılacak olan yere götürülen etleri gören vatandaşlar öfke kustu.

Urfacom'da yayınlanan haber ve  görüntülerde Kamyonetin arkasına istiflenen kesilmiş hayvanların halka satışı için kasaplara götürüldüğü sırada, etlerin açık şekilde taşınması bir yana bir de üstüne ayakkabı ile çıkmaları daha büyük şaşkınlık yarattı. Kamyonetin demirlerinin paslı olması ve pislik içinde yüzmesi de cabası…

 Normal şartlarda soğutuculu kapalı kasada hijyen kurallarına uygun olarak taşınaması gereken kesilmiş hayvanların buna  rağmen açık ve hiçbir hijyen önlemi alınmadan taşındığını görenler hayrete düştü. Kesilmiş hayvanları taşıyan Kamyonet  sağlıksız koşullarda taşıdığı etleri Kesimhaneden kasap ve lokantalara götürüldüğü anlaşılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir’e Araç Tahsis Etti

Viranşehir’de etlerin sağlıksız bir şekilde kasaplara dağıtılmasından sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilçeye et nakil aracı tahsis etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir’e et nakil aracı tahsis etti. Artık Viranşehir’de sağlık koşullarda et taşıma işlemi yapılmayacak ve kasaplarda satılan etler sofralara hijyenik bir şekilde gelecek.

 

Şanlıurfa büyükşehir belediyesi viranşehirde ayaklar altında taşınan etler