Viranşehir'de Enerji hatları çocuklar için tehlike saçıyor

TAKİP ET

 DEDAŞ'ın Viranşehir'de bir yılı aşkındır yer altına indiremediği enerji hatları, sokakta oyun oynayan çocuklar için tehlike saçıyor.  

 DEDAŞ’ın Viranşehir’de bir yılı aşkındır yer altına indiremediği enerji hatları, sokakta oyun oynayan çocuklar için tehlike saçıyor.  

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) tarafından bir yıldır yer altına indirilemeyen enerji hatları, çocuklar için tehlike saçıyor. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Atatürk mahallesinde kurulan trafoların etrafında hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı gibi kilitli olması gereken kapıların ise açık olduğu görülüyor. 

Yaşları 5 ila 10 arasında değişen çocukların tehlikenin farkında olmadan elektrik kabloları ile oyun oynaması ölümlere davetiye çıkarıyor. 

ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKE SAÇIYOR

İlçede yaşayan yurttaşlardan Hürriyet Salacak, ilçeye kayyum atandığından bu yana çocuklar için oyun alanlarının kalmadığını söyledi. Salacak, son bir yıldır elektrik çalışmalarından kaynaklı ilçe merkezi ve mahallerinin köstebek yuvasına döndüğünü aktardı. Çocuklar için enerji kablolarının tehlike saçtığını dile getiren Salacak, “Çocukların oyun alanı olmadığı için çocuklar da kablolarla oynuyor. Bu yaştaki çocukların öğrenme çağında olduğunu tehlikenin farkına varması da mümkün değil. Kimsenin başına bir şey gelmeden yetkililerin acil önlem almasını istiyoruz” dedi. 

GÜNDE 6 SAAT ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR

İlçede enerji hatlarını yerin altına indirme çalışmalarını bir yıldır bitirmeyen DEDAŞ’a yurttaşlar tepki gösteriyor. İlçe merkezindeki inşaat sahası yaşamı olumsuz etkilerken, çalışmalara bağlı günde ortalama 6 saat elektrik kesintisi yaşanıyor.

viranşehirde enerji hatları çocuklar için tehlike saçıyor viranşehir Şanlıurfa