Yapay Zeka İstanbul Depremini Çizdi

TAKİP ET

6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın İstanbul'dan geçen kısmının her an kırılabileceğini belirten uzmanlar, 7.2 ila 7.6 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini belirtiyor. Yapay zeka teknolojisi, olası İstanbul depremini çizdi ve ortaya çıkacak yıkımı resmetti. İşte İstanbul depremi görüntüleri…

Yapay zeka teknolojisi her geçen gün daha fazla güçlenmeye başladı. Hayatımıza daha fazla girmeye başlayan yapay zeka teknolojisiyle birçok farklı işlemi yapmak mümkün. 

Donanım Haber’den Metin Akpınar, Bing’in Image Creator özelliğini kullanarak, olası Marmara depreminde İstanbul’da yaşanacakları çizmesini istedi.

Image Creator, İstanbul’dan gerçek fotoğrafları ve Türkiye’deki deprem görüntülerini birleştirerek, ortaya bu manzaraları çıkardı.

Yapay zeka teknolojisinde henüz istemler her zaman doğru sonuç vermiyor. Kimi zaman defalarca denemek yapmak gerekebiliyor. 

Kimi zaman alakasız görsellerin üretildiği de bilinen gerçeklerden biri. Ancak buna karşın yapay zeka teknolojisi gelişmeye devam ediyor.

Yapay zekaya göre Marmara depremi sonrasında İstanbul’da böyle bir manzara ortaya çıkacak.

Bu manzarayı bilmeyen yoktur.

Yüzyıllara dayanan Galata Kulesi'nin depremden ne ölçüde zarar göreceği bilinmiyor.

Yapay zeka gözünden İsntabul depremi sonrasındaki manzara...

yapay zeka Marmara depremi İstanbul depremi