Yardım bekliyor! Tek isteği akülü tekerlekli sandalye

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, yakalandığı şeker hastalığı nedeniyle bir bacağını kaybeden, diğer bacağı da felçli kalan 71 yaşındaki Ahmet Serçek, oğlu ve eşinin yardımıyla hayata tutunuyor.

EYYÜBİYE - Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Ahmet Serçek’in hayatı şeker (diyabet) hastalığına yakalandıktan sonra altüst oldu. Ayağındaki uyuşma ve ağrı nedeniyle hastaneye müracaat eden Serçek’e şeker hastalığı tanısı konuldu. Hastalığı ilerleyen Serçek yaklaşık 9 ay önce bir ayağını kaybetti. Serçek’in daha sonra da diğer bacağı felçli kaldı. İki gözünden de ameliyat olan yaşlı adam görme yetisini de büyük oranda kaybetti. Tekerlekli sandalyeye mahkum kalan 71 yaşındaki Serçek, emekli maaşı ile oğlunun haftada üç gün çalışarak kazandığı parayla hayatını idame ettiriyor.

TEK İSTEĞİ AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE

Ahmet Serçek, yaklaşık 4 ay önce sağlam bacağının da felçli kalmasıyla eşinin ve oğlunun yardımı olmadan lavabo ihtiyacını bile karşılayamıyor. Serçek, maddi imkansızlıklarına rağmen binbir güçlükle aldığı protez bacağı da ayağında yaşanan şişlikler nedeniyle kullanamıyor. Yüzde 67 engelli raporu bulunan Serçek’in tek arzusu akülü tekerlekli sandalyeye sahip olmak ve eşine bakım aylığının bağlanması. Yaşlı adam, bu noktada hayırseverlerin yardımını bekliyor.

SERÇEK: OTURMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPAMIYORUM

Bizim Haber Ajansı’na (BİHA) konuşan Ahmet Serçek, bacaklarının işlevsiz olmasından dolayı oturmak dışında hiçbir şey yapamadığını söyledi.

“Sabahtan akşama kadar evin önünde oturuyorum. Onun dışında hiçbir şey yapamıyorum” diyen Serçek, birçok hastalığı bulunduğunu kaydetti. Serçek, “Her iki gözümden de ameliyat olduğum için fazla göremiyorum. 9 ay önce bacağım kesildi. Bacağım kesildikten sonra fazla yürüyemedim. Diğer ayağım da felç oldu. Kesik olana ise protez ayak yaptırmıştım. Ayağım şişmeye başlayınca protez ayağı çıkarmak zorunda kaldım. Emekli maaşım da geçinmeye yetmiyor” dedi.

5 çocuğu bulunduğunu söyleyen Serçek, “Çocuklarımdan sadece biri benim yanımda. Askerliğini yapmış, sebze pazarında çalışıyor. O da 3 gün çalışıyor, 4 gün evde, çalışmıyor. Bir de hanımım var yanımda, o da vefat eden oğluma böbreğini verdi. O oğlum da vefat edeli 4 ay oldu. Eşi ve çocukları yanımızda kalıyor. Bir yaşlı maaşı alıyorum o da hiçbir şeye yetmiyor. Elektrik, su vs. derken 2-3 günde bitiyor” diye konuştu.

“TEKERLEKLİ SANDALYEM OLURSA HAYATA YENİDEN BAĞLANIRIM”

“Lavabo ihtiyacımı eşim ve çocuğumun yardımıyla karşılıyorum” diyen Serçek,“Ben artık canımdan vazgeçmiş durumdayım. Yetkililerden tekerlekli sandalye istiyorum. En azından çıkar dolaşır, ihtiyaçlarımı karşılarım. Hayata yeniden bağlanırım” ifadelerini kullandı.

“EYYÜBİYE BELEDİYESİ SÖZ VERDİ AMA DAHA GATİRMEDİ”

Yetkililerden destek görmediklerini belirten Serçek, akülü tekerlekli sandalye sözü verdiğini belirttiği Eyyübiye Belediyesi’nin vaadini dört gözle yerine getirmesini bekliyor. Serçek, “Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş buraya kadar geldi sağ olsun. Halimi gördü. Bana akülü araba getireceğini söyledi. Dört gözle bekliyorum” dedi.

ASUDE ARTAN – MUSTAFA EKİNCİ – ÖZEL HABER / BİHA

 

 

AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE